Ağırlığının iki katı olan sporcuyu yendi

Ağırlığının iki katı olan sporcuyu yendi

Konya Meram Belediyesi Bilek Güreşi Takımı sporcusu olan 90 kilo ağırlığındaki Özgür Kızgın, özel davetli olarak katıldığı 32. New York Altın Bilek Şampiyonası'nda 172 kilodaki Dünya ağırlık Kaldırma Şampiyonu'nun bileğini iki saniyede bükerek büyük bir b

Kızgın, daha başarılı olabilmek için bir iş sahibi olmak istiyor.

Özgür Kızgın (32),  yaptığı açıklamada, 16 yaşındayken Yalova'da çok zayıf olduğu için vücudunu geliştirmek amacıyla bilek güreşiyle ilgilenmeye başladığını, daha sonra üzerinde yoğunlaştığı bu spordan il ve Türkiye birinciliği gibi dereceler aldığını söyledi. Konya'da Meram Belediyesi Bilek Güreşi Takımı ile çalışmaya başladıktan sonra uluslararası müsabakalarda da başarılı olduğunu belirten Kızgın, şunları kaydetti:
''Aldığım başarılı sonuçlar nedeniyle Bilek Güreşi Milli Takımı'na seçildim. 1998 yılında Litvanya'da yapılan Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda ve yine 2001 yılında Litvanya'daki Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu oldum. Hep büyükler kategorisinde çıktığım uluslararası müsabakalarda yine 2001 yılında İtalya'da, 2003 yılında Kanada'da Dünya Şampiyonu oldum.''
ABD'DE  HERKES GİBİ RAKİBİNİ DE ŞAŞIRTTI
Bu şampiyonlukların kendisini şımartmadığını aksine daha çok çalışmaya yönelttiğini anlatan Kızgın, Kasım ayında yapılan 32. New York Altın Bilek Şampiyonası'na New York Bilek Güreşi Federasyonu Başkanlığı tarafından özel olarak çağrıldığını bildirdi.
Bu şampiyonaya 12 ülkeden 80 kişinin katıldığını ifade eden Kızgın, karşılaştığı rakiplerini tek tek elediğini, finalde herkesin gördüğünde şampiyonadan çekilmek istediği Dünya Ağırlık Kaldırma Şampiyonu 172 kilo ağırlıktaki Shawn Lattimer ile karşılaştığını, bu sporcunun bileğini iki saniyede bükerek herkesi şaşırttığını söyledi.
90 kilogram olan Kızgın, kendi kilosunun neredeyse iki katı olan rakibine fırsat vermeden hareket ettiğini, herkes gibi şaşıran rakibinin de gösterdiği performanstan dolayı kendisini tebrik ettiğini kaydetti.
BİR DE MADDİ SIKINTISI OLMASA
Kızgın, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduğunu belirterek, ''Ancak bir türlü atamam olmadı. Maddi sıkıntı çekiyorum. Sporcu besinleri almakta güçlük çektiğim için yarışmalara tam olarak hazırlanamıyorum. Yol parası ve ev kirası ödemekte zorlanıyorum. Hep kendi imkanlarımla bir şeyler yapmaya çalışıyorum'' dedi.
Antrenmanları da aksatmayacak şekilde bir işe girmek istediğini dile getiren Kızgın, ''Sıkıntılarım olmasa uluslararası her müsabakada madalyayla dönerim. Çünkü aklım bu tür sıkıntılarda. Sadece bir iş desteği istiyorum'' diye konuştu. Başarılı sporcunun antrenörü Emin Görmüş ise, disiplinli ve düzenli çalışmaktan hiçbir zaman ödün vermeyen sporcularının, maddi destek verildiği takdirde bu tür başarılarının devam edeceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.