AGD ve Cansuyu'dan mültecilere yardım eli

AGD ve Cansuyu'dan mültecilere yardım eli

Cansuyu ve AGD düzenledikleri kampanya ile Konya ve ülkedeki mültecilere sahip çıkıyor. AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, “Önümüzdeki günlerde Konyalıların da desteğiyle mülteci kamplarına TIR'larla yardım göndereceğiz” dedi

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Suriyeli sığınmacılar için başlatılan yardım kampanyası devam ediyor. Kampanya kapsamında Cansuyu Şube binasında yardım dağıtım programı yapıldı. Programda konuşan AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak, bir ay önce başlattıkları kampanya ile mültecilere yardımların toplandığını belirterek, "Toplanan bu yardımların büyük kısmı Konya'da dağıtılmak üzere, geriye kalanlar ise sınırdaki kamplara gönderiliyor. Mülteci ailelerin ihtiyaçları için hummalı bir çalışma yapılıyor" dedi. Kampanyanın mart ayı sonuna kadar süreceğini ifade eden Parlak, şöyle konuştu: "Gelecek hafta inşaallah kamplar için birkaç tane TIR hazırlayıp, yardım malzemelerini göndereceğiz. Konyalı duyarlı kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu kampanyalar sürerken siyasi olarak da çözüme katkı sunulması gerekiyor. 10 milyon kişi mülteci konumuna düşmüş. Bölge ülkeleri Suriye'deki sorunun çözümü için bir atılım yapması gerekiyor. Yetkililere tekrar hatırlatıyoruz."

17-1.20150307093931.jpg

BİZ DE AYNI DURUMA DÜŞEBİLİRİZ

Cansuyu Şube Başkanı Ahmet Gönç de toplanan yardımlarla Suriyeli mültecilere kucak açtıklarını belirterek, "Bu kardeşlerimize empati yaparak sahip çıkmak gerekiyor. Her insan bu hallere düşebilir. Bu insanlara sahip çıkmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. Kampanya nedeniyle Cansuyu'na ciddi yardımların ulaştığını ifade eden Gönç, konuşmasına şöyle devam etti: "Konyalılara teşekkür ediyor ve bunların devamını bekliyoruz. Sefaletin, açlığın ve yokluğun sınırı yok. İnşallah bu sıkıntılar son bulur. İnsanlarımız asgari şartlarda yaşamaya çalışıyor. Bunun üstüne bir de mülteci kardeşlerimiz eklendi. Devlet yardımları kısıtlı vatandaşların yardımları ile desteklerimiz sürüyor. Şu an düzenli olarak 553 Suriyeli aileye bakıyoruz. Bu ailelere gıda, giyim ve çeşitli yardımlar yapıyoruz. Yetiştiğimiz kadar odun kömür yardımları da yapıyoruz."

Konuşmaların ardında ihtiyaç sahibi ailelere gıda, giysi ve maddi yardımlar yapıldı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com    

3.20150307094003.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.