AGD iktidara  Adana'da seslendi: Vanaları kapat, yaraları kapat

AGD iktidara Adana'da seslendi: Vanaları kapat, yaraları kapat

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde binlerce vatandaş Adana’da bir araya geldi. Eylemde Bakû-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı üzerinden İsrail’e aktarılan petrolün durması için Adana’nın Ceyhan ilçesinde bir araya gelen kalabalık, iktidara seslendi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde binlerce vatandaş Adana’da bir araya geldi. “Vanaları Kapat, Yaraları Kapat” başlığı ile gerçekleştirilen eylemde, Bakû-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı üzerinden Siyonist katil İsrail’e aktarılan petrolün durması için çağrıda bulunuldu. Eylem kapsamında Adana’nın Ceyhan ilçesinde bir araya gelen kalabalık, iktidara seslendi.

TEMSİLİ KEFENLER DENİZE BIRAKILDI
Eylem öncesinde Siyonist İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamlarda şehit olan çocukları temsilen denize kefen bırakıldı. Eylem Muhammed Enes Kıranşal’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başladı.

vanalari-kapat-yaralari-kapat-2.jpg

“YETKİLİLERE SESLENİYORUZ, BU YAKITI DURDURUN”
Filistin’de bir yıla yakın bir süredir katliamın sürdüğünü ifade eden Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, İslam ülkelerinin tüm gücüne rağmen harekete geçmediğini belirterek, “Bugün bu alanda çok vicdan yarası bir husus için toplandık. Bir yıla yakın bir süredir Filistin’de katliamlar sürüyor. 57 tane İslam ülkesinin ise İHA’ları, SİHA’ları var ama tarihin en zayıf zamanlarından birini yaşıyoruz. Bu soykırımlar İslam dünyasının destekleri ile yaşanıyor. Katil Siyonist işbirlikçi İsrail’e hava sahalarını kapatsalar, deniz sahalarını kapatsalar o katiller nefes bile alamazlar. Bu alandan üzülerek ifade etmeliyiz ki iki devlet tek millet dediğimiz Azerbaycan petrolleri bu limanlardan İsrail’e gönderiliyor. Gidiyor da ne oluyor o katillerin tanklarının, uçaklarının yakıtlarına kullanılıyor. Ne acı ki protestolar bile belli kitleler tarafından yapılıyor. Onu bile kamulaştırdılar. Biz bugün şunu görüyoruz ki önce ticareti inkâr ettiler, sonra dediler ki Filistin’e gidiyor. Gördük ki geçen ay sanki Filistin’e mücevher, porselen gitmiş. Bu İncirlik Üssü, Kürecik faaliyetleri kapatılmadığı sürece, giden yakıt durdurulmadığı sürece katliam sürecek. Yetkililere sesleniyoruz, bu yakıtı durdurun. Bu arkadaşların yaptığı ilk değil. Geçmişte de masa üzerinde karşı gibiydiler, altında ise ticareti sürdürdüler” dedi.

“GAZZE SADECE BİR TOPRAK, BİR IRK MÜCADELESİ DEĞİL”
Gazze’de ki mücadelenin önümüzdeki günlerde 1 yılını dolduracağını ifade eden Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, Gazze’de 50 bine yakın şehidin olduğunu kaydederek, “Biz Müslümanlar oradaki kardeşlerimize sahip çıkmak için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Birileri diyor ki Filistin meselesi Arapların meselesi, niçin bu konuyu gündemde tutuyorsunuz diyorlar. Gazze’deki mücadele bir toprak, bir ırk meselesi değil, ben Müslümanım diyen insanların kıblegâh, miraç mücadelesi. Biz nasıl olur da bu mücadeleyi bir ırkın mücadelesi olarak görebiliriz. Şu anda biz Ceyhan sınırı içerisindeyiz buradan Gazze 630 kilometre, İstanbul 900 kilometre. Yani Gazze bize kalbimizle de, coğrafi olarak da uzak değil” ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMETTEKİLER VANALARI KESMEK ZORUNDA”
Azerbaycan’dan gelen petrolün Türkiye üzerinden İsrail’e taşındığını ifade eden Turhan, İsrail’e giden yakıtın yüzde 40’ının Türkiye’den gittiğini belirterek, “Bizi hükümetten farklı kılan şey biz gücümüz yettiğince yapmamız gerekeni yaparız. Ancak hükümettekiler bu noktada vanayı kesmek zorunda çünkü iman, inancımız, Gazze’deki yetim bunu ister. Allah aşkına vanaları kapatın. Zulüm başladığı ilk günlerde ticareti kesin dedik aslında ticaret yok denildi, kısmi kesiyoruz dediler. Daha sonra ticareti kestik dediler. Bakın bu mesele kayıtlı. Biz Milli Görüş mensupları 55 yıldır, Erbakan Hoca’mızdan öğrendiğimiz, Siyonist İsrail’in bez parçasında iki mavi çizgi var bu çizgiler Nil ve Fırat nehirleri arasıdır. Bu iki sınırı kendilerinin olduğuna inanıyorlar bunu Erbakan Hoca defalarca anlattı. Biz burada bizim topraklarımıza gelmesinler diye mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum