Afyonkarahisar’da “sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası” Kutlama Etkinlikleri

Afyonkarahisar’da “sivil Savunma Günü Ve Deprem Haftası” Kutlama Etkinlikleri

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) “Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası” ile ilgili yapılan açıklamada, hafta boyunca deprem konusunda farkındalık oluşturacak bir dizi etkinlik...

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) “Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası” ile ilgili yapılan açıklamada, hafta boyunca deprem konusunda farkındalık oluşturacak bir dizi etkinlik yapıldığı belirtildi.

Konu ile AFAD’dan yapılan yazılı açıklamada, hafta boyunca il genelinde 28 okulda 9 bin 857 öğrenciye yönelik afet bilinci eğitimi, tahliye ve yangın tatbikatı gerçekleştirildiği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“3 ayrı noktada afet fotoğrafları sergisi, kurtarma malzemeleri tanıtım ve afetler hakkında bilgilendirme standı ile vatandaşlarımıza ulaştık. AFAD Afyonkarahisar, ‘Afete Hazır Okul’ projesi ile 28 okulda on bine yakın öğrenciye ulaştık. Sivil Savunma günü ve Deprem Haftası kapsamında AFAD Afyonkarahisar’ın uzman personeli tarafından ayrı ayrı sınıflarda afet bilinci eğitimi verilmesine müteakiben tahliye ve yangın tatbikatları gerçekleştirilmiş, binlerce bilgilendirme amaçlı afiş ve broşüründe dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca kent merkezindeki Gençlik Merkezinde yüksek katlardan kurtarma ve yangın tatbikatı gerçekleştirdik. Deprem Haftası boyunca 5 ana sınıfının minik öğrencileri müdürlüğümüzü ziyaret ederek, afet bilinci eğitimi aldılar, arama ve kurtarmada kullanılan araç ve gereçleri yerinde görme ve müdürlüğümüzü tanıma imkanına kavuştular. Son olarak müdürlüğümüz tarafından sivil toplum kuruluşlarına ve resmi kurumlara temel afet bilinci, arama-kurtarma eğitimi verilmiş ve tatbikatlar yapılmıştır. Bu eğitimlerde toplamda 325 kişiye ulaşılmıştır. Afet Bilinci Eğitim sürecimiz bu tarihlerle kısıtlı olmayıp yıl boyu devam edecektir.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.