Afrikalıların Nazilli'deki Pamuk Kursu Sona Erdi

Afrikalıların Nazilli'deki Pamuk Kursu Sona Erdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nce 19–29 Ağustos 2013 arasında, Benin ve Togo cumhuriyetlerinden gelen kursiyerlere verilen, “Pamuk Üretim ve Teknolojilerinin Geliştirilmesi” konulu eğitim son.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nce 19–29 Ağustos 2013 arasında, Benin ve Togo cumhuriyetlerinden gelen kursiyerlere verilen, “Pamuk Üretim ve Teknolojilerinin Geliştirilmesi” konulu eğitim sona erdi. Kurs süresince teorik ve uygulamalı pamuk eğitimi verildi.

Eğitimin çok verimli geçtiğini, 10 günlük sürede gerek teknik gerekse arazide uygulamalı eğitim verildiğini belirten Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu Müdürü Sadettin Öztürk, bu tür eğitimlere gerek duyulduğunda kurumlarının, bundan sonra da bilgi ve deneyimlerini ihtiyaç duyan herkesle paylaşabileceğini belirtti. Kapanış töreninde konuşan TİKA temsilcisi Sibel Güneği ise kurum olarak Afrika'daki dost ülkelerle iyi ilişkiler içinde olduklarını belirterek, “Bunun gibi diğer birçok alanda yaptığımız yardımların, pamuk yetiştiren Benin ve Togo gibi ülkelerde de birim alandan daha fazla ürün almaları için gerek eğitim gerekse tarım alet ve makineleri konusunda da yardımlarımız olacaktır.” dedi.

Kursun başarılı geçtiğini ve amacına ulaştığını görmekten mutlu olduğunu belirten Benin Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Mehmet Aktuna Aysun ise, “Nazilli’de bu heyecanı yaşamak, hem TİKA hem de Pamuk Araştırma İstasyonu yetkililerine teşekkür etmek için geldim. Misafirlerin çok iyi ağırlandığına, ülkemizden memnun olarak döneceklerine inanıyoruz. Benin Cumhuriyeti'yle ilişkilerde kısa sürede ciddi mesafe kaydettik. Türkiye’nin desteğiyle Benin’de pamuk tarımının gelişmesi konusunda Benin Cumhuriyeti yetkililerini ümitli görüyorum. Pamuk Araştırma'nın gerek eğitimi gerekse misafirperverliğinden ülkem adına gurur duydum.” şeklinde konuştu.

Kapanış töreni belge dağıtımı, Benin ve Togo'dan gelen misafirlerin yerel dans gösterileriyle sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.