Afganistan’daki Seçim Sandıklarının Tamamı Merkeze Ulaştı

Afganistan’daki Seçim Sandıklarının Tamamı Merkeze Ulaştı

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu, seçim sandıklarının vilayetlerden başkentte taşınmasının tamamlandığını açıkladı.Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu sözcüsü Nur Muhammed Nur, düzenlediği basın toplantısında, 22 bin 828...

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu, seçim sandıklarının vilayetlerden başkentte taşınmasının tamamlandığını açıkladı.

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu sözcüsü Nur Muhammed Nur, düzenlediği basın toplantısında, 22 bin 828 sandığın ülkenin 34 vilayetinden seçim merkezine ulaştığını ve dün akşam itibariyle aktarma işlemlerinin sona erdiğini söyledi.

Sandıkların taşınmasından ISAF ve NATO’yla birlikte Afgan güçlerinin sorumlu olduğunu aktaran Nur, sandıkların başarıyla merkeze ulaştığını ve her hangi bir problemle karşılaşmadıkları kaydetti.

Oyların tekrar sayımı hakkında bilgi veren Nur, yaklaşık 200 çalışma grubunun iş başında olduğunu ifade etti ve oy sayımlarının bin ulusal ve uluslararası gözlemcilerin önünde günde iki seans olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Nur, dün 632 oy sandığının gözden geçirildiğini ve hedeflerinin günde bin sandığın kontrolü olduğunu kaydetti.

Afganistan'da 14 Haziran'da yapılan devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunda 8 milyondan fazla seçmen sandık başına gitmişti. Seçimde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine seçim süreci çıkmaza girmişti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin girişimleriyle adaylar Abdullah ve Ahmedzay, oyların tekrar sayılması ve kazanan adayın ulusal birlik hükümetini kurması için anlaşmaya varmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.