"Afganistan’da Taliban Başarılı Olamayacak"

"Afganistan’da Taliban Başarılı Olamayacak"

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sıddik Sıddiki, düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde yaşayan olaylar hakkında bilgi verdi. Sözlerine Afgan güvenlik güçlerinin başarılarıyla başlayan Sıddiki, milli ordu ve güvenlik...

Afganistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Sıddik Sıddiki, düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde yaşayan olaylar hakkında bilgi verdi. Sözlerine Afgan güvenlik güçlerinin başarılarıyla başlayan Sıddiki, milli ordu ve güvenlik güçlerinin çabaları neticesinde birçok vilayetin militanlardan temizlendiğini aktardı.

Sıddiki, “Militanların hedefi, Pakistan’da aldıkları eğitimle ülke genelinde yayılmak ve yerleşmektir. Ama hiçbir şekilde bu planlarında başarılı olamayacaklar. Ülke güneyindeki Helmend vilayetinin Sengin ilçesinde yoğun bir şekilde faaliyet gösterdiklerine rağmen başarılı olamadılar.” dedi.

Milli ordu ve polisin güney vilayetlerden Kunduz'un Hanabad, Çardere, Arçı ilçelerinde başlatıkları operasyonlarda 20 militanın öldüğünü ve 30 militanın yaralandığını ifade eden Sıddiki, kuzeydeki Faryab vilayetinin Gurmaç ve Kaysar ilçelerinde 2 günden bu yana saldırılarda 11 militanın öldüğünü ve 21’in de yaralandığını açıkladı. Bu operasyonlarda 3 polisin şehit düştüğünü ve 5’inin de yaralandığını bildirdi.

Ülkede 168 terörist grubunun faaliyet gösterdiğini dile getiren Sıddiki, kuzey ve güney Veziristan’da yerleşim merkezlerinin olduğunu da açıkladı. Bunların içinde Afgan, Özbekistan, Tacikistan, Çeçen ve Pakistan uyruklu kişilerin bulunduğunun yanı sıra Pakistan medreselerinden özel eğitim alarak ülkeye gönderildiklerinin altını çizdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.