Afganistan’da İntihar Saldırısı: 10 Ölü, 3 Yaralı

Afganistan’da İntihar Saldırısı: 10 Ölü, 3 Yaralı

Afganistan’ın doğusundaki Logar vilayetinde meydana gelen intihar saldırısında biri sivil toplam 7 kişinin öldüğü ve 3 kişin yaralandığı bildirildi.Logar polis Sözcüsü, olayın yerel saat 11:00 sularında bir intihar saldırganının polis...

Afganistan’ın doğusundaki Logar vilayetinde meydana gelen intihar saldırısında biri sivil toplam 7 kişinin öldüğü ve 3 kişin yaralandığı bildirildi.

Logar polis Sözcüsü, olayın yerel saat 11:00 sularında bir intihar saldırganının polis üniformasıyla polis karakolunun giriş kapısında kendini patlattığını ifade ederken, biri sivil toplam 7 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ölenler arasında bölge polis komutanı Safdar Han isimli kişinin olduğu da belirtildi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahit Twitter sayfasından saldırıyı üstlenirken, 12 polisin öldüğünü ve bir çok kişinin de yaralandığını iddia etti.

Yine ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinde düzenlenen intihar saldırısı sonucu 3 polis hayatını kaybetmiş, bir kişi de yaralanmıştı.

Nangarhar Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Ahmed Ziya Abdulzai, saldırganın motosiklete yüklediği patlayıcı maddelerinin polis aracı önünde patlattığını kaydederken, patlamada 3 polisin hayatını kaybettiğini, bir kişinin ise yaralandığını aktardı. Taliban bu saldırıyı da üstlendiğini açıkladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.