Afganistan'da Bağımsızlık Günü Sade Bir Törenle Kutlandı

Afganistan'da Bağımsızlık Günü Sade Bir Törenle Kutlandı

Afganistan, bağımsızlığının 95. yıl dönümünü başkent Kabil'de Savunma Bakanlığı'nda düzenlen sadece bir törenle kutladı. Programda Devlet Başkanı Hamid Karzai, başkan adayları Dr. Eşref Gani Ahmedzai, Dr. Abdullah Abdullah, meclis...

Afganistan, bağımsızlığının 95. yıl dönümünü başkent Kabil'de Savunma Bakanlığı'nda düzenlen sadece bir törenle kutladı.

Programda Devlet Başkanı Hamid Karzai, başkan adayları Dr. Eşref Gani Ahmedzai, Dr. Abdullah Abdullah, meclis üyeleri, bakanlar, birçok ülkenin büyükelçileri ve bürokratlar katıldı.

Devlet Başkanı Hamid Karzai, özel törenle 1919 da yapılan “bağımsızlık minaresi” önüne çiçek bırakarak saygı duruşundu bulundu.

Afganistan milli marşından sonra Karzai, başkan adayları Dr. Eşref Gani Ahmedzai, Dr. Abdullah Abdullah ve birçok meclis üyeleriyle birlikte basının önüne çıktı.

İlk olarak ülkenin bağımsızlığının 95. yıl dönümünü kutlayan Karzai, “Bağımsızlık ülkenin onuru ve özgürlüğüdür. Bunun sonucu da dayanışma, birlik ve beraberliktir. Bunların hepsi Afgan halkının iftiharı sayılıyor.” diye konuştu.

Yapılan son başkanlık seçimlerine de değinen Karzai, “Ümit ediyorum seçim sonuçları bir an önce beli olur. Afgan halkı sabırsızlıkla sonuçları bekliyor. İki kardeşimiz Eşref Gani Ahmedzai ve Dr. Abdullah Abdullah arasında olan anlaşmanın halkımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Afganistan Emiri Emanullah Han, 95 yıl önce 1919 yılında, İngiltere'den bağımsızlığını elde etmişti. Emanullah Han bağımsızlıktan sonra yaptığı ilk konuşmasında, eğitim ve öğretimin önemini vurgularken, eğitimsiz bir ülkenin asla bağımsız olamayacağını ifade etmişti.

Daha önce büyük programlarla kutlanan bağımsızlık günü, güvenlik problemlerinden dolayı sade bir şekilde sıkı güvenlik önlemleriyle dört duvar arasında kutlanıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.