Afgan-türk Okulları Ve Kimse Yok Mu, 10 Bin Aileye Kurban Eti Dağıttı

Afgan-türk Okulları Ve Kimse Yok Mu, 10 Bin Aileye Kurban Eti Dağıttı

Afganistan'da faaliyet gösteren Türk okulları, Kimse Yok Mu Derneği'nin katkısıyla Afganistan’ın 20 vilayetinde kurban kesti.

Afganistan'da faaliyet gösteren Türk okulları, Kimse Yok Mu Derneği'nin katkısıyla Afganistan’ın 20 vilayetinde kurban kesti. Yaklaşık 10 bin alileye kurban eti dağıtıldı.

Kurban kesim ve dağırım faaliyetleri ile ilgili Cihan Haber Ajansı'na konuşan Afgan-Türk Çağ Eğitim Kurumları Başkanı Numan Erdoğan, “Bugün Afganistan’da Kurban Bayramı münasebetiyle kurban kesimi gerçekleştirmekteyiz. Bugün Afganistan’ın 20 vilayetinde kesim yapmaktayız inşallah. 10 bin fakır ve ihtiyaç sahibi aileye bu kestiğimiz kurban etlerini ulaştırmayı planlamaktayız. Bu organizasyon Türkiye’den Kimse Yok Mu Derneği'nin destekleri, Afganistan’da faaliyet gösteren Türkiyeli işadamları ve Afganistan’da hayırsever işadamların desteğiyle gerçekleştirmektedir.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği'nin gönüllüsü Ceykudarı ise “Kimse Yok Mu Derneği'nin gönüllüsü olarak Kurban Bayramı'nda Afgan kardeşlerimizle beraber bayramı idrak etmek için buradayız. Bu bayram Afgan halkıyla beraber olmak bizi çok mutlu etti. Bin 400 hisse Kimse Yok Mu Derneği'nin gönüllülerin Türkiye’den bu bölgeye gönderdiği destektir. Bu bin 400 hisse 20 şehirde yaklaşık 10 bin aileye ve muhtelif kamplara dağıtılacak. Bizler de burada gönüllü olarak görev alıp dağıtımda arkadaşlarla beraber çalışmak için geldik. O noktada çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Kurban eti yardımı alan 5 kişilik aile sahibi Abdulbeşir ise işsiz olduğunu ve yardımları gönderen Türk halkı ve dağıtımı ve organizasyonu yapanlara teşekkür etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.