Afet Bölgesinden Kaçış Cihan Kamerasında (Özel)

Afet Bölgesinden Kaçış Cihan Kamerasında (Özel)

Filipinlerde Haiyan tayfununun vurduğu Leyte adasının Tacloban şehrinde halkın kaçışı, Cihan Haber Ajansı(Cihan) kamerası tarafından görüntülendi.

Filipinlerde Haiyan tayfununun vurduğu Leyte adasının Tacloban şehrinde halkın kaçışı, Cihan Haber Ajansı(Cihan) kamerası tarafından görüntülendi. Adaya ulaşan Cihan muhabiri Osman Erol'un kamerasına yansıyan görüntülerde, yerle bir olan şehirde halk, canını kurtarmak için adeta birbirini ezercesine kaçıyor. Adaya inen uçağa binmek isteyen felaketzedelerin durumu tayfunun şiddetini gözler önüne seriyor. Küçük çocuklarını kucağına alan kadınlar biri biriyle yarışırcasına uçağa koşarken, harabeye dönen şehirde enkazın başında çaresiz bekleyen insanların dramı ise içler acısı. Helikopterden kameraya yansıyan görüntülerde tayfunun vurduğu Leyte adasının Tacloban şehrinin yerle bir olduğu görülüyor. Şehirde ayakta kalan veya hasar görmeyen neredeyse hiçbir bina yok. Bölgede temiz su ve gıda sıkıntısı yaşanıyor. Afet bölgesinde birçok yol enkaz sebebiyle ulaşıma kapanırken, telefon hatları da çalışmıyor.
Tayfunun bir anda geldiğini belirten görgü tanıkları, saniyeler içinde yüzlerce evi yıktığını söyledi.
Bölgeye yardım gönderen Kimse Yok Mu Derneği arama, kurtarma ve yardım ekibi ASYA görevlisi İsmail Büyükay, afet alanında acil insani yardıma ihtiyaç olduğunu söyledi. "Özellikle gıda, battaniye, elbise, su ve medikal tıbbi malzeme olarak ciddi manada burada ihtiyaç var." diyen Büyükay, bölgede bir insanlık dramı yaşandığını bildirdi.
Haiyan tayfunundan sonra Filipinler’de ölü sayısı ‘Ulusal Felaket Risk Düşürme ve Yönetim Konseyi’ne göre bin 744’e ulaştı. Bölgelerden gelen kesin olmayan sonuçlar ve medya raporlarına göre yaralı sayısı da 2 bin 487 olarak açıklandı.
Afet bölgesinde havanın sıcak olmasından dolayı da salgın hastalıkların baş göstermesinden endişe ediliyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.