‘Afet Bilinci Sıralamada birinci'

‘Afet Bilinci Sıralamada birinci'

T. C. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün 2023 PRODES kapsamında onaylanan ‘Afet Bilinci Sıralamada Birinci’ adlı projenin eğitim seminerleri başladı.

Geçtiğimiz yıl Şubat ayında yaşanan büyük depremin ardından son derece önem arzeden afet bilinci için harekete geçen İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Derneği ‘Afet Bilinci Sıralamada Birinci’ adlı proje kapsamında, ilk eğitim seminerini aldı. ‘Psikolojik İlk yardım Eğitimi’ konulu seminere, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Şeyma Begüm Harmancı katıldı. whatsapp-image-2024-02-06-at-14-06-24-2.jpeg

Harmancı, katılımcılara afet öncesi, afet anı ve afet sonrasında yaşanılan travmalarda Profesyonel Arama ve Kurtarma Ekipleri olarak kazazede ve afetzedelere sağlıksal ilk yardımın yanı sıra ruhsal sağlıklarının da zarar görmesi sebebiyle ihtiyaç duyulan psikolojik ilk yardımın önemi ve davranış yöntemleri ile ilgili bilgiler verdi. Konya İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Özgür Karayazılı’nın da katıldığı seminerde, Birim Başkanı Ekrem Eraslan tarafından katılımcılara sertifikaları verildi. Eraslan, proje kapsamında bu tür eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

whatsapp-image-2024-02-06-at-14-06-24-4.jpeg

Kaynak:M. Ali Nurullahoğulları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.