AFAD'ın uyardığı 44 şehirden birisi Konya: Fırtına ve kar geliyor

AFAD'ın uyardığı 44 şehirden birisi Konya: Fırtına ve kar geliyor

Türkiye genelinde 64 kente turuncu kodlu uyarı yapıldı. Bu şehirlerden birisi Konya. Turuncu kodlu uyarı yapılan kentlerde yaşayan vatandaşların dikkatli olması istendi. Bazı kentlerde sağanak yağış ve fırtına etkili olacak bazılarında ise kar yağışı.

Türkiye genelinde yoğun yağışların başlayacağı tarihe daha önce işaret edilmişti. Tahminler doğru çıktı ve yağışlı hava tüm yurdu sardı. Meteoroloji ve AFAD bu doğrultuda aralarında Konya'nın da olduğu 64 kente turuncu kodlu uyarıda bulundu. Peki turuncu kodlu uyarı ne anlama geliyor? Vatandaşın merak ettiği turuncu kodlu uyarıya ilişkin açıklama geldi.

SARI KOD VE TURUNCU KODUN ANLAMLARI AÇIKLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce belirlenen renk kodu uyarı sistemine göre, “Hava durumu potansiyel tehlikelidir.” anlamını taşıyan 'Sarı' kod ile “Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalı.” uyarısı yapılıyor.

kar-kar-kar.webp

'Turuncu' kod ise “hava durumunun tehlikeli” olduğu anlamına geliyor. Bu kod, “Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.” uyarısını içeriyor.

kar-geliyor.webp

PAZAR GÜNÜ TURUNCU KODLU UYARI YAPILAN İLLERDEN BİRİSİ KONYA

Açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgiler ve yapılan değerlendirmelere göre, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak’ın aralarında bulunduğu 44 il için “turuncu” meteorolojik uyarı yapıldı.

kar-zamani.jpg

KONYA'DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR MU?

Listede Konya'nın yer alması ise kente yaşayanları meraklandırdı. Meteoroloji raporlarına göre 44 ilde sağanak yağmur, kar ve fırtına etkili olacak. Son tahminlere göre Konya şehir merkezinde yoğun sağanak yağış, ilçelerdeki yüksek kesimlerde ise kar yağışı bekleniyor. Uzmanlar yola çıkacak olanlara hava tahminlerini göz önünde bulundurmaları hususunda uyarılarda bulunuyor.

KONYA İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU:

ekran-goruntusu-2023-11-25-160503.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum