AFAD Konya’da depremde  hayatını kaybedenleri andı

AFAD Konya’da depremde hayatını kaybedenleri andı

Konya AFAD İl Müdürlüğü 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenleri dualarla andı

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremlerinin 1. Sene-i devriyesinde Konya İl AFAD Müdürlüğü binası önünde hayatını kaybeden vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu ve Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Konya Valiliği Koordinasyonunda önemli çalışmalar gerçekleştirildi. Konya Valiliği koordinesinde 26 çalışma grubu ivedilikle oluşturulmuş, ilk andan itibaren 7/24 çalışma esasıyla faaliyetlerini sürdürdü. Konya’dan deprem bölgesine 15 bin, araç ve iş makinası 1.936, tır muhtelif yardım malzemesi 1.410, çadır 2 bin 196, yaşam konteyneri 2 bin 347 gönderildi.

HATAY'DA TAHLİYE SİSTEMİNİ KURUP İŞLETİLDİ

Deprem sonrası ilk etapta afetten etkilenen 16.498 vatandaşımız deprem bölgesinden ilimize tahliye edilip ilimizde bulunan KYK yurtlarına, kamu misafirhanelerine ve MEB yurtlarına yerleştirilmesi sağlandı. Depremin ilk saatlerinden itibaren Konya adeta seferber olmuş, bölgedeki vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi cihetinde Konya Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, İlçe belediyeleri, Kamu Kurumları, Kaymakamlıklar, Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve hayırsever Konyalı vatandaşlar yaşanan felaketin acısını bir nebze hafifletebilmek için yoğun bir çalışma içerisinde oldu. Konya Valiliği koordinasyonunda oluşturulan kriz merkezinde 7/24 esaslı görevli çalışma grupları yardım taleplerinin değerlendirilmesi, yardımların tasnifi ve intikal ettirilmesi yönünde ilk saatlerden itibaren kesintisiz görev ifa etti.

YARDIMLAR DİREKT KOORDİNE EDİLEN MAHALLEYE

Afet bölgesinde de oluşturulan irtibat noktaları sayesinde deprem mahallinde öncelikli ihtiyaçlar belirlenmiş ve tedarik edilerek uygun bölgeye sevki sağlandı. Konya Valiliği Koordinasyonunda Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri de depremin hemen ardından ulaştığı Hatay’da, araç ve personeli ile arama kurtarma, yardım, destek ve koordinasyon çalışmalarına katıldı. Deprem sonrası bölgede iş makinaları, mobil mutfak, ekmek fırını, mobil haberleşme gibi desteklerinin yanında temiz içme ve kullanma suyu ihtiyacının da karşılanması için tüm ekipleri yoğun gayret sarf etti.

KONYA BELEDİYELERİ TÜM İMKANLARIYLA SAHADA

Hatay’ın tahrip olan su ve kanalizasyon alt yapısına en hızlı şekilde müdahale edilmiş, onarım işlemleri sağlıklı bir şekilde gerçekleştirildi. Yine Konya Büyükşehir Belediyesi, Meram, Karatay, Selçuklu Belediyeleri, Konya Ticaret Odası, Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Borsası Hatay’da 3 etaptan oluşan konteyner kentler kurmuş, 1000 konteynerden oluşan konteyner kentlerde 4 binden fazla vatandaşa geçici barınma imkânı sağlanmıştır. Keza Valilik Koordinasyonunda Konya Büyükşehir Belediyesi, MÜSİAD Konya Şubesi ve Konya Sanayi Odası ile birlikte; Narlıca’da 152 dükkândan oluşan Konya Bedesten inşa edilerek esnaflara teslim edilmiştir.

KONYA; MİSAFİRLERİ BAĞRINA BASTI

Deprem felaketi sonrası il merkezi ve ilçelerde bulunan, KYK yurtlarına, kamu misafirhanelerine ve MEB yurtlarına depremden etkilenen misafirler yerleştirildi. Depremin ilk günlerinden itibaren yurtlarda 30 bin 507 vatandaşımız misafir edilmiş, toplamda ise 41 bin 675 vatandaşımız ilimizde ağırlandı. Konya’da geçici misafir edilen deprem zedelere, Devletimizin yaptığı yardımlara ek olarak Valiliğimiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından da 22 Milyon 600 Bin Türk Lirası nakdi yardım yapıldı. Bu yaşanan ve yüzyılın felaketi olarak anılan deprem, maalesef büyük acılar getirmiş ve milletimizin bu acıların üstesinden gelmek için sahip olduğu dayanışma ruhunu da tüm dünyaya gösterdi.

HAMDİ BUĞUR

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.