Afad, Gazze’ye İnsani Yardım Hava Koridoru Açıyor

Afad, Gazze’ye İnsani Yardım Hava Koridoru Açıyor

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gazze halkının hayati ihtiyaçlarını karşılamak için Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ile birlikte bir insani yardım hava koridoru açıyor. AFAD’ın...

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Gazze halkının hayati ihtiyaçlarını karşılamak için Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ile birlikte bir insani yardım hava koridoru açıyor.

AFAD’ın Türkiye ile Gazze arasında kuracağı hava köprüsü ile toplam 11 bin koliden oluşan insani yardım Gazze halkına ulaşacak. 3 bin 500 koliden oluşan bir uçak dolusu insani yardım, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay ve TOBB Başkanı’nın katılımıyla bugün saat 17.00’de Esenboğa Havalimanı’ndan Gazze’ye gönderiliyor.

Bir uçak dolusu 3 bin 500 gıda kolisinin gönderileceği ilk etap ile insani yardım koridoru fiili olarak açılmış olacak. Koridorun açılması sonrası kurulacak hava köprüsü üzerinden 15 Ağustos ve 19 Ağustos’ta yapılacak 2 uçak seferi ile 7 bin 500 gıda kolisi daha Gazze’ye gönderilecek. 3 uçak seferi ile Gazze halkına ulaştırılacak olan toplam 10 bin gıda kolisinin içeriği; ton balığı, kavurma et, barbunya pilaki, humus, meyve suyu, çay, şeker, tahin, bisküvi ve süt tozu gibi hemen tüketilebilir konserve gıdalardan oluşuyor. TOBB tarafından sağlanan bin adet gıda kolisinde ise yağ, pirinç, zeytin, tahin helva, un, şeker, konserve ve makarna gibi gıdalar bulunuyor.

AFAD, hemen tüketilebilir gıdalara ek olarak 30 Ağustos-16 Kasım tarihleri arasında gemiyle yapacağı 5 ayrı sevkiyat ile 15 bin tonluk unu Gazze’ye ulaştırarak, Filistinlilerin yaşadıkları bu zor dönemin üstesinden gelmelerine yardımcı olacak. Yardım malzemelerinin içeriği, sahadan alınan veriler doğrultusunda yapılan ihtiyaç analizi ile belirlendi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.