Afad, Açılan Havayolu Koridoru İle Gazze’ye Yardım Gönderdi

Afad, Açılan Havayolu Koridoru İle Gazze’ye Yardım Gönderdi

AFAD, Gazze halkının hayati ihtiyaçlarını karşılamak için Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ile birlikte bir insani yardım hava koridoru açtı. AFAD’ın Türkiye ile Gazze arasında kuracağı hava köprüsü...

AFAD, Gazze halkının hayati ihtiyaçlarını karşılamak için Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) ile birlikte bir insani yardım hava koridoru açtı. AFAD’ın Türkiye ile Gazze arasında kuracağı hava köprüsü ile toplam 11 bin koliden oluşan insani yardım Gazze halkına ulaşacak. 3 bin500 koliden oluşan bir uçak dolusu insani yardım, AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay’ın koordinesinde Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Gazze’ye gönderildi.

    Gazze halkının 7 Temmuz’dan bu yana maruz kaldığı operasyon sonrası bölge insanı temel ihtiyaçlara ulaşmakta dahi büyük zorluk çekiyor. Bölgedeki Filistinlilerin hayati ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için AFAD, Gazze’ye insani yardım hava koridoru açtı. Açılan insani yardım koridoru ile AFAD bir hava köprüsü kuracak ve Gazze halkına buradan insani yardımları ulaştıracak. Bir uçak dolusu 3 bin 500 gıda kolisinin gönderileceği ilk etap ile insani yardım koridoru fiili olarak açılmış olacak. Koridorun açılması sonrası kurulacak hava köprüsü üzerinden 15 Ağustos ve 19 Ağustos’ta yapılacak 2 uçak seferi ile 7 bin 500 gıda kolisi daha Gazze’ye gönderilecek. 3 uçak seferi ile Gazze halkına ulaştırılacak olan toplam 10 bin gıda kolisinin içeriği; ton balığı, kavurma et, barbunya pilaki, humus, meyve suyu, çay, şeker, tahin, bisküvi ve süt tozu gibi hemen tüketilebilir konserve gıdalardan oluşuyor.

    TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katkıları ile TOBB tarafından sağlanan bin adet gıda kolisinde ise yağ, pirinç, zeytin, tahin helva, un, şeker, konserve ve makarna gibi gıdalar bulunuyor.

    AFAD, hemen tüketilebilir gıdalara ek olarak 30 Ağustos-16 Kasım tarihleri arasında gemiyle yapacağı 5 ayrı sevkiyat ile 15 bin tonluk unu Gazze’ye ulaştırarak Filistinlilerin yaşadıkları bu zor dönemin üstesinden gelmelerine yardımcı olacak.

    Yardım malzemelerinin içeriği, sahadan alınan veriler doğrultusunda yapılan ihtiyaç analizi ile belirlendi. Yardımlar UNRWA tarafından teslim alınarak, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. İlk etapta Gazze’ye ulaştırılacak olan 3 bin 500 gıda kolisi, AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay koordinesinde Ankara Esenboğa Havaalından gönderildi. Okay yaptığı açıklamada, "Bugün sabah itibariyle Gazze’de yaşanan trajediye ilişkin bir hava koridoru oluşturduk. Bugün açılan hava koridoru sabah yararlıların getirilmesiyle başlayan ikinci ayağı. İnsani hava koridorunun açılmasıyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Sıkıntılar devam ediyor. Biz Türkiye olarak nerede olursa olsun din, dil, ırk, etnik yapı farklılıkları gözetmeden acılar sarmaya çalışıyoruz.”"ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.