Adriyatikte Türk gemisi kaza yaptı: 3 ölü

Adriyatikte Türk gemisi kaza yaptı: 3 ölü

Denizcilik Müsteşarlığı: "Arama kurtarma faaliyetlerine1 helikopter, 4 bot ve 2 gemi ile devam edilmektedir"

Denizcilik Müsteşarlığı, Adriyatik Denizi'nde dün gece Türk bayraklı Ankara feribotu ile Türk şirketine ait bir yük gemisinin çarpışması sonucu meydana gelen kaza sonrasında arama kurtarma faaliyetlerinin devam ettiğini duyurdu. Denizcilik Müsteşarlığı, kazanın dün gece yerel saatle 02.00 sularında Arnavutluk'un Durres Limanı'nın 22 mil açıklarında meydana geldiğini bildirdi.
Müsteşarlık açıklamasında, "Durres (Arnavutluk) ile Bari (İtalya) arasında düzenli sefer yapan Türk bayraklı Ankara feribotu ile Novorosisk (Rusya) ile Bar (Karadağ) arasında sefer yapan 3100 ton alüminyum yüklü, sahibi ve personelinin tamamı Türk olan Malta bayraklı Reina-1 isimli gemi çarpışmıştır" denildi.
Çarpışma sonucunda Reina-1 adlı geminin battığı belirtilirken, geminin 10 kişilik personelinden gemi kaptanı ve 2. kaptanın kurtarıldığı, diğer personeli arama çalışmalarının ise devam ettiği bildirildi.
Ankara feribotunda 189 yolcu ile 46 personel bulunduğu, feribotta herhangi bir can kaybı, yaralanma veya kayıp olmadığı açıklandı.
Denizcilik Müsteşarlığı'nın açıklamasında "Arama kurtarma faaliyetlerine 1 helikopter, 4 bot ve 2 gemi ile devam edilmektedir. Ankara feribotu ile irtibata geçilmiş olup, gemide hasar olduğu, feribotun da kurtarma faaliyetlerine katıldığı bilgisi alınmıştır" denildi.
 
GELEN SON BİLGİLER

-Durres Valisi: "Bir kişinin cesedine ulaşıldı"
Arnavutluk'un Durres limanı açıklarında Türk bayraklı Ankara feribotu ile Türk şirketine ait bir yük gemisinin çarpışması sonucu meydana gelen kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Yabancı uzmanların da aralarında bulunduğu bilirkişi heyeti, kazanın nasıl meydana geldiği konusunda teknik rapor hazırlamak için kaza bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.
Durres Valisi Genc Alizoti, arama kurtarma çalışmalarının havadan ve denizden yoğun şekilde devam ettiğini söyledi. Batan Reina 1 gemisinin kayıp 5 personelinden sadece birinin cesedine ulaşıldığını kaydeden Alzoti, "Gerçek bir trajedi yaşandı. Kayıp Türk denizcilerin hayatlarından endişeliyiz" diye konuştu.
Kazadan yaralı olarak kurtulan iki Türk denizcinin Durres devlet hastanesinde tedavileri sürüyor. Denizcilerin ağır psikolojik travma geçirdiği bildirildi.
Durres ile Bari (İtalya) arasında düzenli sefer yapan Türk bayraklı Ankara feribotu ile Novorosisk (Rusya) ile Bar (Karadağ) arasında sefer yapan 3100 ton alüminyum yüklü, sahibi ve personelinin tamamı Türk olan Malta bayraklı Reina 1 adlı yük gemisi bu gece Durres limanı açıklarında çarpışmış, kazada Reina 1 gemisi batmıştı.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.