Adb Dışişleri Bakanı Afganistan’a Geldi

Adb Dışişleri Bakanı Afganistan’a Geldi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Afganistan cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili görüşmelerde bulunmak için dün akşam başkent Kabil’e geldi.Kerry'nin seçim problemlerini tekrar görüşülmesi ve gözden geçirilmesi için dün akşam...

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Afganistan cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili görüşmelerde bulunmak için dün akşam başkent Kabil’e geldi.

Kerry'nin seçim problemlerini tekrar görüşülmesi ve gözden geçirilmesi için dün akşam adaylar Dr. Abdullah Abdullah ve Eşref Gani Ahmedzai ayrı ayrı görüştüğü kaydedildi.

Görüşmelerde adayların genel istekleri ve oy sayım işleminin yavaş gidiş sürecinin ele alındığı kaydedildi.

Resmi olmayan kaynaklara göre Kerry’nin bugün Devlet Başkanı Hamid Karzai ile görüştüğü de aktarıldı ama bu görüşme ile ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.

Afganistan'da 14 Haziran'da yapılan devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunda 8 milyondan fazla seçmen sandık başına gitmişti. Seçimde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine seçim süreci çıkmaza girmişti.

Yaklaşık bir ay önce ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin aracılığıyla Abdullah ve Ahmedzai, oyların tekrar sayılması ve kazanan adayın ulusal birlik hükümetini kurması için anlaşmaya varmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.