Adanalı Ulviye Nine Oy Kullanamadı

Adanalı Ulviye Nine Oy Kullanamadı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. cumhurbaşkanı ilk kez halk tarafından seçiliyor. Adana’da da yaklaşık 1,5 milyon vatandaş üç adayın yarıştığı seçimde cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gitti. Vatandaşlar erken saatlerde sandık başlarına...

Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. cumhurbaşkanı ilk kez halk tarafından seçiliyor. Adana’da da yaklaşık 1,5 milyon vatandaş üç adayın yarıştığı seçimde cumhurbaşkanını seçmek için sandığa gitti.

Vatandaşlar erken saatlerde sandık başlarına gitmek için acele etmezken, saatler ilerledikçe sandık başlarında sıralar oluşmaya başladı. Adana’da yaşayan Ulviye Serin ise oy kullanmak için sandığa gittiğinde şok yaşadı. Seçmen kağıdı çıkmayan yaşlı kadın vatandaşlık görevini yapmak için geçtiğimiz seçimlerde oy kullandığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Seyhan İlçe Müdürlüğü’ne bastonuyla büyük zorlukla geldi. Büyük zorluklarla merdivenleri çıkarak oy kullanacağı yeri bulmak isteyen Serin, üç sandık listesinde de ismini bulamayınca oyunu kullanAmadan geri dönmek zorunda kaldı.

Ablasının geçtiğimiz mahalli seçimlerde aynı yerde oy kullandığını belirten Sevgi Çakmak, "Bu seçimler için kağıdı gelmemiş. Biz de geçtiğimiz seçimlerde burada oy kullandığı için buraya geldik. Görevliler listede ismi olmadığı için oy kullanamayacağını söyledi. Geçen sefer kardeşim, ablam ben beraber gelerek oy kullanmıştık. Listelere baktık, muhtara sorduk ismi yok. Muhtar sorunun nüfus dairesiyle ilgili olduğunu söyledi. Şimdi bunun oyu nereye gidecek?" diye sordu.

Büyük zorlukla sandık başına giden Ulviye Serin ise seçmen kağıdının bu sefer gelmediğini vurgulayarak, "Geçen sefer burada oy kullanmıştım, bu sefer ismim yok, kayıp. Oy kullanmadan gidiyorum, başkası yerime kullanırsa kötü." Dedi. Serin, giderken geriye dönüp, "Oy kullanmazsam cezası var mı?" demeyi de ihmal etmedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.