Adana'da Kayıt Dışı İkinci Çadırkent Yeşilbağlar'da

Adana'da Kayıt Dışı İkinci Çadırkent Yeşilbağlar'da

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde 5 bin civarında Suriyeli kimi çadırlarda kimi ise kiraladıkları evlerde kalıyor. Mahalle muhtarı Ahmet Kırtay, çoğu Suriyeli'nin çadırlarda sağlıksız şartlarda yaşadıklarını...

Adana'nın merkez Yüreğir ilçesi Yeşilbağlar Mahallesi'nde 5 bin civarında Suriyeli kimi çadırlarda kimi ise kiraladıkları evlerde kalıyor. Mahalle muhtarı Ahmet Kırtay, çoğu Suriyeli'nin çadırlarda sağlıksız şartlarda yaşadıklarını belirterek, yetkililerin el uzatmasını istiyor. Mahallede salgın hastalıkların arttığını belirten Kırtay, vatandaşlarla-Suriyeliler arasında yaşanacak olası gerilimli durumdan da endişe duyduğunu söyledi.

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçan Suriyelilerin yerleştikleri illerin başında Adana geliyor. Suriyelileri şehrin varoşlarında ucuz fiyata kiraladıkları evlerde görmek mümkün. Kimi ise şehrin ücra mahallelerinde boş olan arazilerde derme çatma çadırlarda yaşıyor. Genellikle Arap kökenli Türk vatandaşların yerleşik olduğu Yeşilbağlar Mahallesi de Suriyelilerle dolu.

Mahalle muhtarı Ahmet Kırtay, "Mahallemiz Suriyelilerin işgali altında. Yaklaşık 5 bin Suriyeli yaşıyor. Bu sorunu defalarca Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER), Valiliğe, Başbakanlığa, belediyelere yazdık ancak bir çözüm bulamadık." dedi.

Mahallede yaşayanların burayı terk edecek hale geldiklerini kaydeden Kırtay, boş araziler üzerine çadır kurarak yaşayayan Suriyeliler için insanca yaşayabilecekleri bir ortamın sağlanması gerektiğini bildirdi. Kırtay, "Bunlar için yeni bir kamp mı yapılır, yeni bir yere mi götürülür. Bunların çarelerini bulmak lazım." diye konuştu.

'SALGIN BAŞLADI, KAVGA ÇIKARSA KAOS YAŞANIR'

Mahallede salgın hastalıklar ile cilt ve diğer hastalıkların başladığına vurgu yapan muhtar Kırtay, şöyle devam etti: "İnsanlar sağlıksız perişan bir durumda. Buradaki sağlıksız ortam, mahallemizdeki yerleşik insanlara doğru sirayet etmekte. Yetkililerden ricamız burada yaşayan vatandaşları ya insanca yaşayabilecekleri bir yere götürsünler ya da bunlara bir çare bulsunlar. Değişik vilayetlerdeki vatandaşların ayaklanmaları var. Bunlarla problemleri var. Aynısının bizim mahallemizde olmasından korkuyoruz. Eğer olursa burada çok büyük bir kaos ortamı yaşanır. Ve bunun tek suçlusu ve sorumlusu mevcut yetkililerdir. Allah rızası için bizi bu sorunlardan kurtarın."

Öte yandan Adana'nın merkez Sarıçam ilçesindeki çadır kentte 12 bin dolayında Suriyeli barınıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.