Adana Büyükşehir Belediyesi Futbol Okuluı Açıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Futbol Okuluı Açıldı

Çukurova, Yüreğir, Seyhan ve Sarıçam’da faaliyet gösterecek Adana Büyükşehir Belediyesi Futbol Okulu, Gençlik Stadı’nda açıldı. Eski milli futbolculardan Tekin İncebaldır’ın koordinatörlüğünde faaliyet gösterecek futbol okullarının...

Çukurova, Yüreğir, Seyhan ve Sarıçam’da faaliyet gösterecek Adana Büyükşehir Belediyesi Futbol Okulu, Gençlik Stadı’nda açıldı.

Eski milli futbolculardan Tekin İncebaldır’ın koordinatörlüğünde faaliyet gösterecek futbol okullarının açılış törenine, Başkan Sözlü’nün yanı sıra, Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri, sporcular ve veliler katıldı.

Hadi, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye’de ve dünyada evrensel dil olan spor sayesinde vatandaşların daha sağlıklı ve birbirleriyle barışık yaşadıklarını, sağlık harcamaların düştüğünü, devletin yanı sıra özel sektöründe sporu desteklemesinin alkışlanacak bir davranış olduğunu ifade etti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü, 8 yıllık il spor müdürlüğü döneminde yakından izlediğini, özellikle Ceyhan’da spora yaptığı yatırımlarını taktirle karşıladığını belirten Hadi, konuşmasında şunlara yer verdi: “Kurum olarak görevimiz tüm vatandaşlarımıza spor yaptırmaktır. Öğrenciler ders ve sınavlar nedeniyle büyük stres ve gerginlik yaşadılar. Okullar kapandı. Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve boş zamanlarını spor yaparak geçirmeleri için en doğru çözüm spora yönlendirmektir. Kentimizde 55 branşta spor yapılmaktadır. İl spor okullarıyla birlikte 150 bin kadar lisanslı sporcu ve Türkiye’nin en çağdaş tesislerine sahibiz. Tüm tesisler ve çalışanlarımızla sporun emrinde olduğumuzu bildiririz.”

DİSİPLİNLİ, AHLAKLI SPORCULAR BAŞARIYI YAKALAYACAKTIR

Futbol okullarının iyi sonuçlar vereceğine inandığını ifade eden Başkan Sözlü de “Futbol okulları; değerli futbol adamı, eski milli futbolcu, hocamız Tekin İncebaldır yönetiminde faaliyet gösterecek. Futbol okuluyla, sporun merkezi Adana’da iyi futbolcular yetiştirme arzusundayız. Bugün çocuklarımızı, gençlerimizi buraya getirerek bu işin başlangıcını yapan, onları teşvik eden başta velilerimizi, ailelerimizi tebrik ediyorum. Atatürk’ün de ifade ettiği gibi zeki, çevik ve ahlaklı sporcular, disiplinli çalışan sporcular eninde sonunda başarıyı yakalayacaktır.” diye konuştu.

Sporu desteklemenin yararına inandığını ifade eden Hüseyin Sözlü, spor branşları içeresinde en fazla ilginin futbola yapıldığını, bu nedenle Adana Demirspor’un efsane milli futbolcusu Tekin İncebaldır yönetiminde “Adana Büyükşehir Belediyesi Futbol Okulu” açtıklarını söyledi. Adana’nın sporun beşiği sayıldığını dile getiren Sözlü, “Bu kentten binlerce Balkan, Akdeniz Oyunları, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Oyunları’ndan madalya kazanan sporcular çıktı. Elbette spor denilince sadece futbol gelmiyor aklımıza. Ancak, en fazla ilgi ve talep futbola olduğu için deneyimli sporcu Tekin İncebaldır ve 5 antrenörle birlikte ilk etapta bin 100 çocuğumuza futbolun tüm inceliklerini öğreteceğiz. Belediyelerin görevi sadece yol, su, kanalizasyon, çöp toplamak değil. Vatandaşların sağlığı ve gerginliğini atmaları için spor yaptırmak da asli ve önemli bir görevdir.” şeklinde sözlerini tamamladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.