Adana Belediye Başkanı Sözlü Hollanda'da

Adana Belediye Başkanı Sözlü Hollanda'da

Adana Anakent Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hollanda'nın Rotterdam şehrinde temaslarda bulundu, mimarlık bienali çalışmaları hakkında bilgiler aldı.'Sürdürülebilir ve yenilenebilir şehircilik' temalı sergi açılışı için Uluslararası...

Adana Anakent Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Hollanda'nın Rotterdam şehrinde temaslarda bulundu, mimarlık bienali çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

'Sürdürülebilir ve yenilenebilir şehircilik' temalı sergi açılışı için Uluslararası Rotterdam Mimarlık Bienali'nin (İABR) davetlisi olarak Hollanda’ya gelen Adana Büyükşehir Belediyesi heyetine, Rotterdam Büyükşehir Belediyesi Charlois ilçe belediye başkan yardımcısı Zeki Baran rehberlik etti.

Heyete ilk olarak İABR AR-GE Danışmanı Bayan Marieke Francke tarafından heyete proje ve çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Francke, Rotterdam ve Adana arasında kentsel dönüşüm alanında sürdürülebilir ve yenilenebilir projelere imza atmak istediklerini belirtti.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Daha önce 3 dönem Ceyhan belediye başkanlığı dönemimden Rotterdam’ı Ceyhan’a model olarak göstermiştim. Rotterdam, Avrupa’nın göbeğinde önemli enerji merkezlerinden bir tanesi ve bir liman şehri. Hollanda’nın ve bizim Çukurova’nın tarımsal potansiyeli çok yüksek. ‘Kesme Çiçek, Yaş Sebze Meyve, Hayvancılık’ ile ilgili modern yöntemlerini de yerinde incelemek istiyoruz. Yeni büyükşehir yasası Adana’nın tarımıyla ilgili de bize bazı yaptırım uygulamaları hakkı veriyor. Oralarda yeni dönemde, yeni şeyler yapabilmek adına geldim.” dedi.

"ROTTERDAM’IN TECRÜBESİNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ"

2. Dünya Savaşı'nda yıkıldıktan sonra kentsel dönüşüm tecrübesini iyi yaşamış bir kent olan Rotterdam’daki mimarların, şehir plancılarının bilgi ve tecrübelerinden istifade etmek istediklerini de ifade eden Sözlü, "Artık Türkiye lafla zamanı geçirmemeli. Cumhuriyet döneminde sınıfta kaldığımız şehircilik noktasında bu yenileme projeleri modern kent Adana olarak bir fırsat olmalı, böyle değerlendirmeli ve Avrupa’daki örneklerden daha iyi örnek/modeller ortaya koyabilmeliyiz.” şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi heyeti ayrıca Rotterdam Konsolosu Aslin Savran'ı ziyaret etti. Misafir İşçi Anıtı'na da çiçek bıraktı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.