Abone Sayısını 20,6 Milyona Çıkardı

Abone Sayısını 20,6 Milyona Çıkardı

İletişim şirketi Vodafone Türkiye, 2014-2015 mali senesinin ilk yarısında gelirini 3,6 milyar TL’ye, abone sayısını 20,6 milyona çıkardı. Şirket mali senenin ikinci çeyreğinde 541 bin net abone alıp tüm rakiplerini geride bıraktı. Nisan-Eylül...

İletişim şirketi Vodafone Türkiye, 2014-2015 mali senesinin ilk yarısında gelirini 3,6 milyar TL’ye, abone sayısını 20,6 milyona çıkardı. Şirket mali senenin ikinci çeyreğinde 541 bin net abone alıp tüm rakiplerini geride bıraktı.

Nisan-Eylül 2014 dönemine ait ilk yarıyıl sonuçlarını açıklayan Vodafone Türkiye, toplam gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,3 arttırdı. Böylelikle, son 10 yarıyıldır kesintisiz olarak çift haneli büyüyen şirketin, mali senenin ilk yarısında toplam gelirleri tarihinin en yüksek seviyesi olan 3,6 milyar TL’ye ulaştı. Şirketin, 2014-15 mali yılının ilk yarısında Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr’ı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine göre yüzde artışla 672 milyon TL’ye yükseldi. Aynı dönemde şirketin faaliyet kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artışla 161 milyon TL olarak gerçekleşti.

Vodafone Türkiye'nin bu yarıyılda abone bazındaki akıllı cihaz penetrasyonu, geçen yılın aynı dönemine göre 10,5 puan artışla yüzde 38,6’lık seviyeye yükselirken, veri gelirleri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47 arttı.

Vodafone Türkiye kurumsal mobil servis gelirlerini mali yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 arttırdı.

2014-15 mali senenin ilk yarı performansını değerlendiren Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, şunları ifade etti:

“Vodafone Türkiye olarak mali yılımızın ilk yarısı, 3,6 milyar TL’lik rekor toplam gelire ve 20,6 milyon rekor abone sayısına ulaştığımız ve ikinci çeyrek bazında ‘en çok net abone kazanan operatör’ olduğumuz bir dönem oldu. Diğer yandan 10. yarıyılda çift haneli olarak büyüme başarısını göstererek istikrarımızı sürdürdük. Şirketimiz büyürken, ülkemizin de uçtan uca dijital kalkınması hedefiyle yola çıktığımız Dijital Dönüşüm Hareketi kapsamında, yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda son 1 yıllık süreçte yaptığımız 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım bunun önemli bir göstergesidir. Vodafone Türkiye olarak odağımıza yatırımı alarak Türkiye’nin dijital geleceğinin lideri olma vizyonumuzla hedeflerimizde kararlılıkla ilerliyoruz. Ülkemiz için değer yaratma vizyonumuz çerçevesinde Vodafone Grubu’ndan aldığımız destek ve cesaretle yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz ve ‘Türkiye’nin iletişim teknolojileri ile dijitalleşmesinde, herkese ilham verme’ misyonumuzu devam ettireceğiz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.