Abdullah Öcalan Serbest Kalacak Mı?

Abdullah Öcalan Serbest Kalacak Mı?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu Akşam'a, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması iddialarıyla ilgili de açıklama yaptı.

Öcalan'a özgürlük ve siyasallaşma söylemlerine ilişkin Şahin'in cevabı:

- Öcalan'ın meşrulaştırıldığı ve Mandela gibi serbest kalacağı eleştirileri var.

Öcalan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Kendisinin bu süreçle ilgili ne düşündüğü 21 Mart'ta BDP'li vekillerce açıklanmıştır. "Beni serbest bırakın" diye bir talebi bildiğim kadarıyla yok.

- Tutanaklarda, "Herkes özgür olacak" diyor?

Benim için bağlayıcı olan Nevruz'da okunan mektuptur. Hükümet olarak sürecin sonucunda Öcalan'ın serbest bırakılması gibi bir düşüncemiz asla söz konusu değil. Biz, terör sorununun silahların bırakılması suretiyle gündemden çıkarılmasını istiyoruz. Bu konuda da gerek BDP, gerekse PKK unsurları, "İmralı'nın iradesi, bizim irademizdir" demiştir.

- Öcalan'ın siyasallaşması eleştirileri...

Hayır, asla bizim böyle bir düşüncemiz yok. Böyle bir talep de söylediğiniz cenahtan, İmralı'dan da gelmiş değildir. Sadece bu sorunun çözümü konusunda kendisi inisiyatif kullanabileceğini beyan etmiş, bunun üzerine MİT Müsteşarı ve mensuplarının girişimiyle bulunduğumuz noktaya gelinmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.