Abdullah Gül, Tüyap Kitap Fuarı'nı Gezdi

Abdullah Gül, Tüyap Kitap Fuarı'nı Gezdi

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜYAP kitap fuarını gezdi. Gençlerle fotoğraf çektiren Gül, fuarın kalabalık olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gül ayrıca, Cuma namazı çıkışı Kumburgaz'da denizde kaybolan gençlerden...

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜYAP kitap fuarını gezdi. Gençlerle fotoğraf çektiren Gül, fuarın kalabalık olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gül ayrıca, Cuma namazı çıkışı Kumburgaz'da denizde kaybolan gençlerden Doğan Demir için kılınan gıyabi cenaze namazında saf tuttu.

Abdullah Gül, Cuma namazı için Beylikdüzü'ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii'ne geldi. Gül'ün gelişi nedeniyle camiye giren cemaat üst araması yapılarak içeri alındı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve diğer protokol üyeleri tarafından karşılanan Gül, namaz çıkışında iki ayrı cenaze namazına katıldı. Kumburgaz'da denize açıldıktan sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan 5 gençten biri olan Doğan Demir için gıyabi cenaze namazına katılan Gül, camiden vatandaşların sevgi gösterileriyle uğurlandı.

Gül'ün sonraki adresi Tüyap İstanbul Kitap Fuarı oldu. Beraberindeki TÜYAP yetkilileri ile birlikte stantları gezerek bilgi alan Gül'e özellikle çocukların ilgisi büyük oldu. Kendisi hakkında yazılan kitapların olduğu bölümü de gezen Gül, kitapları imzaladı. Basın mensuplarının fuara ilişkin sorularını cevaplayan Gül, İstanbul'un merkezine bu kadar uzak olan bir noktada kurulan fuarın kalabalık olmasının kendisini memnun ettiğini belirtti. Gül, "Bugün samimi olarak gerçekten şunu ifade etmek istiyorum. İstanbul’un bu kadar uzağında ama bu kadar kalabalık, kitap fuarının bu kadar kalabalık olması bana Türkiye’nin geleceğine olan ümidim her zaman çok güçlüydü ama bugün onu çok daha güçlü hale getirdim. Hele burada gördüğüm, bu kalabalığın nerdeyse yüzde 90’ının öğrenciler talebeler her yaştan yarısının kızlar olması özellikle Türkiye'nin geleceğine olan güvenimi çok artırdı." dedi.

Fuardaki kitap çeşitliliğine de vurgu yapan Gül, "Her çeşit kitap her türlü kitap burda var. Bundan dolayı çok tebrik ediyorum gerçekten. Çok büyük bir hizmet. Vaktiyle Frankfurt kitap fuarını 2008 yılında o Cumhurbaşkanı olarak o zaman Türkiye'den yayıncıları götürmüştüm. Türkiye'nin öne çıktığı, Türk kitapçılarının yayıncılarının öne çıktığı büyük bir kitap fuarı olmuştu. Şimdi burayı görünce açıkçası daha da Avrupa'nın en önemli kitap fuarlarından birisi olduğunu görüyorum. Buraya gelirken bugün buranın hafta içi kalabalık olacağını hiç doğrusu tahmin etmiyordum. Bundan dolayı ayrıca büyük bir memnuniyet duyuyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.