Abdulhalık: Barzani'nin Diyarbakır Ziyareti, Yeni Bir Dönemin Başlangıcıdır

Abdulhalık: Barzani'nin Diyarbakır Ziyareti, Yeni Bir Dönemin Başlangıcıdır

Kuzey Irak'ın tanılan yazar ve aydınlarından Mesud Abdulhalık, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Diyarbakır'a düzenleyeceği ziyaretin önemine değindi.

Kuzey Irak'ın tanılan yazar ve aydınlarından Mesud Abdulhalık, Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Diyarbakır'a düzenleyeceği ziyaretin önemine değindi. Abdulhalık, Türkiye'de yeni bir dönemin başladığını, eski tabular ve beton duvarların yıkıldığını ifade etti. Ünlü yazar daha ileriye giderek, bugünkü Türkiye'nin, Kuzey Irak'ın gelecekte devlet olmasından da rahatsızlık duymadığını öne sürdü.

Barzani'nin Türkiye'de bir lider olarak karşılanması olumlu bir adım olduğunu aktaran yazar sözlerine şöyle devam etti: Türkiye ve Irak Kürdistanı ilişkilerine değinmeden önce geçmiş yıllara baktığımızda Kürt meselesinin ele alınmadığını açıkça görüyoruz. Devlet kurumları Kürt sorunu ya da milleti kavramını ele almaya başladı. Adalet ve Kalkınma Partisi son yıllarda eskiden örülen beton duvarları yıkmaya çalıştı, hatta bazılarını yeterli olmasa da yıkmayı başardı. Bu adımlar hiç de küçümsenecek adımlar değiller. Bugüne gelince Barzani'nin Diyarbakır'da bir lider olarak karşılanması olumlu bir adım."

Barzani'nin bu ziyaretle ilgili siyasi gündeminin şeffaf olmamasının akıllarda soru işaretlerine yol açtığını ve Kürtlerin bir kısmında rahatsızlığa sebep olduğunu da belirten Kürt yazar, "Buradaki yazarlar ya da aydınlar bu ziyaret hakkında en küçük bilgiye bile sahip değiller. Barzani'nin bölgeyi temsil eden bir heyeti de götürmesi lazımdı ama maalesef bu yapılmıyor." diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu'nun komşularla sıfır problem politikasından övgü ile bahseden yazar sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye en çok Kuzey Irak'tan siyasi ve ekonomi anlamda yararlandı. Hatta geçmişe baktığımızda Selçuklu ve Osmanlılar da bu konuda aynı politikayı izliyorlardı. Buradaki milletler ile sorun yaşamış olsalardı burada ayakta kalamazlardı. Türkiye artık Kuzey Irak'ı bir tehdit unsuru olarak görmediğini hatta bu bölgenin gelecekte bağımsızlık ilan etmesinden rahatsızlık duymayacağını düşünüyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.