ABD'nin Kudüs kararına tepki için yürüyor

ABD'nin Kudüs kararına tepki için yürüyor

ABD'nin Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti olarak tanıması ve yaşanan zulme tepki için İstanbul'dan Kudüs'e ulaşmak hedefiyle yürüyüş başlatan Nurettin Koç, Konya'ya ulaştı. Koç, “Hedefim Kudüs'e ulaşmak” dedi.

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki için 17 Aralık‘ta İstanbul'dan Kudüs'e ulaşmak hedefiyle yürüyüş başlatan 35 yaşındaki Nurettin Koç, Konya'ya geldi. Elinde Filistin bayrağı ile yürüyen Koç, bir sonraki kent olan Adana'ya doğru yola çıkacak.

img_6845.jpg

Koç, yolculuk öncesinde yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'deki masum insanlara yaptığı zulme kayıtsız kalamadığını belirterek, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasının da yürüyüşü başlatmasında etkili olduğunu söyledi.

img_6851.jpg

HEDEFİM KÜDÜS'E ULAŞMAK

Müslüman bir birey olarak yürüyüşe geçtiğini sözlerine ekleyen Koç, "Şu andaki hedefim Hatay'a kadar yürümek, Hatay'daki insanlarla da istişare edip şartları değerlendirmek. Sınırdan sonrası için bir şey diyemiyorum. Güzergahı Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara, Konya, Adana, Osmaniye ve Hatay olarak düzenledim. Çok şükür Konya'ya ulaştım. İzin çıkarsa, Allah nasip ederse hedefim Kudüs'e ulaşmak. Vicdanı olan hiç kimse bu zulme kayıtsız kalamaz. İnsani ve İslami olarak kimse bu kararı kabul etmiyor, edemez" şeklinde konuştu.

OLUMLU TEPKİLER ALIYORUM

Koç, yol güzergahında kendisini gören sürücülerin olumlu tepkiler verdiğini dile getirerek, sürücülerin kendisini gideceği yere kadar bırakma teklifinde bulunduğunu da kaydetti. Eylemi yürüyerek gerçekleştireceği için araçlara binmediğini anlatan Koç, "Yürüyüşün toplamda  2 ay bulacağını düşünüyorum. Günde ortalama 25-28 kilometre yürüyorum. Konaklama olarak ilk akşam dinlenme tesisinde kaldım. Kentlerdeki Müslümanların sahip çıkmasıyla konaklamayı hallediyoruz" ifadelerini kullandı.

SALİH ACIBADEM

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum