Bu şehire dev otomobil fabrikası kuruluyor! 60 bin kişi istihdam edilecek

Bu şehire dev otomobil fabrikası kuruluyor! 60 bin kişi istihdam edilecek

Türkiye yabancı yatırımcıları çekmeye devam ediyor. Bu şehirde kurulacak otomobil fabrikasında 60 bin kişi istihdam edilecek.

Türkiye yerli ve yabancı yatırımcıların önemini anladı. Sanayi üretimiyle büyüyen ülke ekonomisi farklı alanlarda yatırım teşviki vermeye devam ediyor. Son olarak yeni otomobil fabrikalarının kurulması için görüşmelerin devam ettiği bildirilmişti. Yabancı yatırımcılardan onay çıktı ve bu şehirde 60 bin kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın kurulum çalışmaları başladı.

byd-3.jpg

FABRİKANIN YILLIK KAPASİTESİ 200 BİN OTOMOBİL

Dünyaca ünlü olan Çinli otomobil markası BYD Manisa'da yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla inşa edilmesi planlanan Binek Araç Üretim Tesisi Projesi'ne ilişkin ÇED başvuru dosyasını bakanlığa gönderdi. Manisa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde arsa tahsisi yapılan organize sanayi alanında BYD Turkey Otomotiv Limited Şirketi tarafından 200 bin kapasiteli şarj edilebilir hibrit ve elektrikli otomobil üretimi yapılacak.

byd-2.jpg

60 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK BİR PROJE

Proje alanında, üretilen araçların test ve deneme sürüşlerinin yapılması için test parkuru ve sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik AR-GE binası da yer alacak. Planlanan projenin işletme aşamasında ise 3 vardiya halinde toplamda 12 bin kişi çalışacak.

byd-2.webp

Yani doğrudan 12 bin, dolaylı olarak 60 bin kişiye istihdam sağlanacak. Fabrikaya parça üreten işletmeler de dahil edilirse ülke ekonomisine büyük bir doping olacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.