Abd’li Ünlü Yazar: Müslüman Terörist, Terörist De Müslüman Olamaz

Abd’li Ünlü Yazar: Müslüman Terörist, Terörist De Müslüman Olamaz

ABD’li ünlü yazar ve seyyah Katharine Branning, İslamiyet’i Türkiye’de öğrendiğini söyledi. ‘Müslüman’ ve ‘terörist’ kelimelerinin yan yana getirilmesinin doğru olmadığını belirten Branning, “Müslüman terörist, terörist...

ABD’li ünlü yazar ve seyyah Katharine Branning, İslamiyet’i Türkiye’de öğrendiğini söyledi. ‘Müslüman’ ve ‘terörist’ kelimelerinin yan yana getirilmesinin doğru olmadığını belirten Branning, “Müslüman terörist, terörist de Müslüman olamaz.” dedi.

Selçuklu tarihine yeni bir perspektifle bakan Katharine Branning, yeni kitabı ‘Ay Sultan’ın imza günü vesilesiyle Fatih Koleji’nde genç okurlarıyla buluştu. Katharine Branning, toplantı salonunda gelirken alkışlarla karşılandı.

Okul idareci ve öğretmenlerinin de katıldığı buluşmada konuşma yapan Katharine Branning, Türkiye'ye ve Anadolu’nun birçok yerinde eserleri hala ayakta olan Selçuklulura olan bakış açısının bir toplantıda seyrettiği ‘Sivas Gök Medresi’nin slaydıyla değiştiğini söyledi. Çift minareli medresenin hayatında yeni bir dönüm kapısı olduğunu dile getiren Branning, medresenin ihtişamlı yapısıyla kendisini çok etkilediğini kaydetti.

'İSLAMİYET’İ TÜRKİYE'DE ÖĞRENDİM'

Konuşmasında, Türkiye’nin Müslüman yapısına da değinen Branning, “İslamiyet’i burada öğrendim, Türkiye bana çok şey öğretti. Şimdi bunları Amerikan halkına gösterme zamanı. Benim için bir Müslüman terörist değildir. Terörist de Müslüman değildir. Eğer siz gerçekten bir Müslümansanız, her şeyi aşk ve sevgiyle yapabilirsiniz. Terörist, terörizm çok kötü bir şey. Birçok yerde terörist olabilir. Ama her insan da bir barış köprüsü olabilir. İnşallah bu kitap (Ay Sultan) bir barış köprüsü olacak." dedi.

'EĞİTİM VARSA TERÖRİST OLMAZ'

İmza töreninde Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) mikrofonlarına konuşan Branning, Türkiye’de insanların dinini gereği gibi yaşamalarını kendisi için önemli bir ders olduğunu belirtti. Fatih Koleji’ndeki buluşmadan da çok etkilendiği ifade eden yazar Branning, eğitimin önemine dikkat çekti. ABD'li Branning, "Bence hayattaki en önemli şey eğitimdir. Eğer güzel eğitim varsa, teröristler yoktur. Bundan dolayı eğitim en önemli şey. Eğer çocuklara bu eğitim fırsatı oluşturulsa bu muhteşem bir şey.” ifadelerini kullandı.

Yazar Branning’e konuşma sonunda gününün anısına okul idaresi tarafından kahve takımı hediye edildi. Daha sonra kendine ayrılan masanın başına geçen ABD’li yazar Branning, kitaplarını imzaladı; öğrencilerle bol bol hatıra fotoğraf çektirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.