Abd’li Bakanlar Japonya’da

Abd’li Bakanlar Japonya’da

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Savunma Bakanı Chuck Hagel, Japonya’ya temaslarda bulunuyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Savunma Bakanı Chuck Hagel, Japonya’ya temaslarda bulunuyor.

ABD, Japonya’ya bakanlar seviyesinde çıkarma yaptı. Başkent Tokyo’ya gelen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Savunma Bakanı Chuck Hagel, Japon mevkidaşları ile Japon-ABD Güvenlik Emniyet Konseyi adı altında üst düzey görüşme yaptı. Görüşmede Japonya ile ABD’nin imzaladıkları askeri ittifak anlaşmasının geleceği masaya yatırıldı.

İADEYİ ZİYARET SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Japonya’ya gelen ABD’li bakanların Japonya’ya bir tapınağı ziyaret etmesi ise Uzak Doğu medyasında geniş yer aldı. ABD’ye ziyaret geldiklerinde 2. Dünya Savaşı’nda hayatını yitiren Amerikalı askerlerin anıt mezarlarını Japon liderlerin ziyaret etmesine rağmen, ABD ise iadeyi ziyarette bulunmamıştı. ABD’li bakanlar, Tokyo’daki Çidori Ga Huçi Tapınağı’na gitmesi ile böylelikle iadeyi ziyarette bulunmuş oldular.

Bazı Japon medya kuruluşları ABD’li yetkilerin ilk defa bulunmuş olmalarını olumlu karşılarken, muhafazakarlar ise bakanların Yasukuni Tapınağı’nı ziyaret etmesi gerektiğini savunuyor. Uzmanlar ise ABD’nin tartışmalı Yasukini yerine Çidori Ga Huçi’yi ziyaret ederek, iyi bir diplomasi izlediğini düşünüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.