ABD'de yüzlerce kişi, İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için toplandı

ABD'de yüzlerce kişi, İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için toplandı

ABD'nin Washington eyaletinde yüzlerce Filistin yanlısı gösterici, Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde İsrailli askerler tarafından öldürülmesinin ardından İsrail'i protesto etmek için toplandı.

Washington eyaletinin Seattle kentindeki Westlake Park'ta düzenlenen gösteriye siyasetçiler, aktivistler ve öğrencilerden oluşan yüzlerce kişi katıldı.

Eygi'nin fotoğraflarının yanı sıra "Ayşenur Eygi Filistin için şehit oldu, nur içinde yatsın", "Ayşenur için adalet", "Bugün hepimiz Ayşenur'uz", "Direniş terör değildir! Özgür Filistin!" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, İsrail karşıtı sloganlar attı.

Duygusal anların yaşandığı gösteride protestocuların zaman zaman ağladığı görüldü.

"Eygi'nin son sözlerinden biri daha fazlasını yapmamız gerektiğiydi"
Puget Sound Müslümanlar Birliğinden imam Akram Baioumy, gösterilerin düzenlendiği Westlake Park'ta kurulan sahnede yaptığı konuşmada, Ayşenur'un mirası dolayısıyla protestoda yer aldığını ifade ederek "(Ayşenur) O, bugün burada olmamın motivasyonu ve ilham kaynağı." dedi.

Baioumy, Ayşenur'un öldürülmeden birkaç saat önce arkadaşlarıyla yaptığı görüşmelere atıfta bulunarak "Son sözlerinden biri daha fazlasını yapmamız gerektiğiydi. Bugün hepinize sormak istiyorum: Ayşenur'un sözlerinin boşa gitmesine izin verecek miyiz? Hayır. Onun mirasını ileriye taşımak ve özgür bir Filistin görmek için imkanlarımız dahilinde yapabileceğimiz her şeyi yapacak mıyız? Evet." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.