ABD'de ilkokul katliamı: 27 ölü

ABD'de ilkokul katliamı: 27 ölü

ABD'nin Connecticut eyaletinin Newtown kentinde Sandy Hook İlkokulu'na yapılan silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 18'i çocuk en az 27 kişi öldü. 20 yaşında olduğu tahmin edilen saldırganın ölü olarak ele geçirildi.

ABD'nin Connecticut eyaletinin Newtown kentinde Sandy Hook İlkokulu'na yapılan silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 18'i çocuk en az 27 kişi öldü.

20 yaşında olduğu tahmin edilen saldırganın ölü olarak ele geçirildi.

Polis ekipleri ve ambulansların silah seslerinin ardından okula sevk edildiğini belirten yetkiler çok sayıda yaralının bölgedeki hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Ölenlerin arasında okul müdürünün de bulunduğu belirtildi.

Olay yerel saatle sabah 09.40'da meydana geldi. Olay yerinde saldırganın kullandığı iki otomatik tabanca bulundu.

Görgü tanıkları silahlı saldırganın yaklaşık yüz el ateş ettiğini olay sırasında 600 öğrencisi bulunan okulda büyük panik yaşandığı bildirdi.

Saldırganla bağlantısı olabileceği iddiasıyla olay yerinde bulunan ikinci bir kişinin gözaltına alındığı ve sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Olayla ilgili basın toplantısı düzenleyen bölge polisi soruşturmanın devam ettiğini belirterek olayda meydana gelen can kaybı sayısıyla ilgili bilgi vermedi.

Saldırganın olay sonrasında öldürüldüğünü belirten yetkililer,

ABD Başkan'ı Obama'ya olay hakkında anında bilgi verdiklerini saldırı sonrası okul ve bölgenin tamamen kontrol altına alındığı belirttiler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.