Abd Ve Suudi Arabistan Petrolü 70-80 Dolar Aralığında Tutacak

Abd Ve Suudi Arabistan Petrolü 70-80 Dolar Aralığında Tutacak

Rusya Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı Oleg Vyugin, ABD ve Suudi Arabistan’ın petrol varil fiyatlarını 70-80 dolar seviyesinde tutmak için anlaşmış olabileceğini söyledi.Rusya MDM Bank’ın Yönetim Kurulu’nda görev yapan Vyugin,...

Rusya Merkez Bankası eski Başkan Yardımcısı Oleg Vyugin, ABD ve Suudi Arabistan’ın petrol varil fiyatlarını 70-80 dolar seviyesinde tutmak için anlaşmış olabileceğini söyledi.

Rusya MDM Bank’ın Yönetim Kurulu’nda görev yapan Vyugin, “ABD piyasada üst el konumunda. Suudi Arabistan’dan fiyat konusunda talepte bulunmuş olabilir.” dedi.

Mevcut politikaların ABD’nin petrol üretimini teşvik ettiğini ve Suudi Arabistan’ın da piyasada kontrol imkanı verdiğini belirten Vyugin, “Suudi Arabistan açısından 80 dolar seviyesi bütçe açığına neden olmuyor. Önümüzdeki birkaç yıl için bu şekilde. ABD, Suudi Arabistan ve OPEC ülkeleri için 70 doların altı risk oluşturur...” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya Ekonomi Bakanı Aleksey Ulyukayev ise petrol varil fiyatlarının orta vadede 90 dolar civarında olacağını söyledi. Rusya Merkez Bankası da gelecek yılın ortalamasında petrol varil fiyatlarının 90 doların altına inmesini beklemiyor.

Brent çıkışlı petrol 82,3 dolardan alıcı bulurken, Ural tip petrol 79,7 dolar seviyesinde. Petrol varil fiyatlarında 1 dolarlık gerileme Rusya ekonomisine yıllık bazda 2 milyar dolar kayıp olarak yansıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.