Abd Savaş Gemisi Karadeniz’e Girdi

Abd Savaş Gemisi Karadeniz’e Girdi

ABD Deniz Kuvvetleri, USS Vella Gulf (CG-72) savaş gemisinin Karadeniz’e giriş yaptığını duyurdu.Deniz Kuvvetleri sitesinde yapılan açıklamaya göre Vella Gulf’ın Karadeniz’e giriş yapmasının sebebi bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak.Montrö...

ABD Deniz Kuvvetleri, USS Vella Gulf (CG-72) savaş gemisinin Karadeniz’e giriş yaptığını duyurdu.

Deniz Kuvvetleri sitesinde yapılan açıklamaya göre Vella Gulf’ın Karadeniz’e giriş yapmasının sebebi bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi’ne göre Karadeniz’e kıyısı olmayan ülkelerin savaş gemileri bölgede en fazla 21 gün kalabiliyor. Bu gemilerin ağırlığının 30 bin tonu geçmemesi gerekiyor

Rus basında yer alan habere göre, daha önce Karadeniz’e giren ABD donanmasına ait USS Taylor (FFG-50) adlı firkateyni boğazlar sözleşmesine ihlal ederek 11 gün daha Karadeniz’de kaldığı iddia edildi.

Rus uzmanlar, NATO ve ABD’nin Karadeniz’e savaş gemisi göndermesini bilinçli olduğunu ve amacının Rusya’ya baskı kurarak tansiyonu yüksek tutmak olduğunu söylüyor.

Uzmanlar, Rusya’nın Türkiye ile görüşerek Ukrayna’da olduğu gibi krizlerin yaşandığı dönemde Karadeniz’e kıyısı olmayan ülkelerin savaş gemilerine boğazların kapatılması gerektiğini belirtiyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.