Abd Hazine Yetkilisi Yaptırımlar İçin Asya Turunda

Abd Hazine Yetkilisi Yaptırımlar İçin Asya Turunda

ABD Hazine Bakanlığı'nın terörizm ve finansal istihbaratından sorumlu Bakan Yardımcısı David S. Cohen'in, Kuzey Kore, İran ve Rusya'ya karşı yaptırımları görüşmek için çıktığı Asya turunun ilk durağı Güney Kore ziyareti sonra erdi.Salı...

ABD Hazine Bakanlığı'nın terörizm ve finansal istihbaratından sorumlu Bakan Yardımcısı David S. Cohen'in, Kuzey Kore, İran ve Rusya'ya karşı yaptırımları görüşmek için çıktığı Asya turunun ilk durağı Güney Kore ziyareti sonra erdi.

Salı günü Kore'ye gelen David S. Cohen, iki gün süren ziyareti çerçevesinde, Güney Kore'nin Nükleer İşler Yüksek Yetkilisi Hwang Joon-kook ve Siyasi İşler Bakan Yardımcısı Lee Kyung-soo ile bir araya geldiği bildirildi.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Cohen, "ABD ve Güney Kore'nin paylaştığı ortak bir dizi taahhütleri devam ettirmek amacıyla buraya geldim." diyerek, "Kuzey Kore ve İran ile ilgili ortak çabalarımızı müzakere ettik." ifadelerini kullandı.

Güney Kore hükümet yetkilileri, Cohen'nin müzakereler sırasında Seul'den, Rusya'ya karşı daha sert ortak yaptırımlar konusunda istekte bulunduğunu kaydetti.

Görüşmelerin çok olumlu geçtiğini vurgulayan David Cohen'in bugün Asya turunun ikinci durağı Çin'e gideceği bildirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.