ABD Dışişleri Bakanı Kerry Türkiye'de

ABD Dışişleri Bakanı Kerry Türkiye'de

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Ankara'ya yapacağı ziyarette, Türkiye ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, muhtelif bölgesel ve küresel konuların ele alınmasının planlandığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, John Kerry'nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun davetine icabetle, 1-2 Mart tarihlerinde Türkiye'ye ziyarette bulunacağı belirtildi.

Ziyaret vesilesiyle, Türkiye ve ABD heyetleri arasında yapılacak görüşmelere ilaveten, Kerry'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilmesinin öngörüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, ''Ziyaret sırasında, ikili ilişkilerin yanı sıra, muhtelif bölgesel ve küresel konuların ele alınması planlanmaktadır'' ifadesine yer verildi.

Bakan olduktan sonra Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştirecek olan Kerry'nin bölge turunda Ankara'dan önceki durakları İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya oldu. Kerry'nin Türkiye ziyaretinin ardından Mısır, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'a da gitmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.