Abd Dışişleri Bakanı Kerry, Afgan Lider Karzai İle Görüştü

Abd Dışişleri Bakanı Kerry, Afgan Lider Karzai İle Görüştü

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’i bugün makamında kabul etti. Başkanlık sarayında gerçekleşen görüşmenin ana gündeminde ülke seçimi vardı.Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, seçim sonuçlarının...

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’i bugün makamında kabul etti. Başkanlık sarayında gerçekleşen görüşmenin ana gündeminde ülke seçimi vardı.

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, seçim sonuçlarının bir an önce açıklanması isteğini dile getirerek, halkın sonuçları beklediğini ve bu ay sonuna kadar açıklanmasını ümit ettiğini söyledi.

Karzai, seçim sonuçlarının açıklanmasının uzamasını ülkenin güvenliği ve ekonomisine de olumsuz etki yaptığını ifade etti.

Daha sonra konuşma yapan Kerry, oyların tekrar sayımının yakında bitmesini ümit ettiğini söyledi.

Afganistan'da 14 Haziran'da yapılan devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunda 8 milyondan fazla seçmen sandık başına gitmişti. Seçimde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine seçim süreci çıkmaza girmişti.

Yaklaşık bir ay önce ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin aracılığıyla Afganistan başkan adayları Abdullah Abdullah ve Eşref Gani Ahmedzai, oyların tekrar sayılması ve kazanan adayın ulusal birlik hükümetini kurması için anlaşmaya varmıştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.