Ab Raporu Alman Siyasileri Kızdırdı

Ab Raporu Alman Siyasileri Kızdırdı

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun bir araştırması Alman siyasileri kızdırdı. Komisyon Romanya ve Bulgaristan'dan Almanya'ya gelenler içinde sosyal yardımdan geçinenlerin oranının yüzde 5 olduğunu tespit edince Alman siyasiler rahatsızlıklarını gizleyemed.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun bir araştırması Alman siyasileri kızdırdı. Komisyon Romanya ve Bulgaristan'dan Almanya'ya gelenler içinde sosyal yardımdan geçinenlerin oranının yüzde 5 olduğunu tespit edince Alman siyasiler rahatsızlıklarını gizleyemedi. Özellikle AB Komiseri Laszlo Andor'un Romanya ve Bulgaristan'dan gelenlerin Almanya'da sigortalı çalıştığını ve kazandığı parayı Almanya'da harcayarak ülkenin büyümesine katkıda bulunduğunu söylemesi Alman politikacıları çileden çıkardı.

Alman Parlamentosu'ndaki Hıristiyan Birlik Partileri grubunun iç politika sözcüsü Hans-Peter Uhl bu ifadeleri 'utanmazca bir açıklama ve gerçekler önünde gözleri kapama' olarak değerlendirdi. Alman Şehirler Meclisi Başkanı Stephan Articus ise “Romanya ve Bulgaristan'dan yoksulluk sebebiyle gerçekleşen göçün bazı Alman şehirlerinde meydana getirdiği sorunlar bir AB araştırması ile yok olmuyor. Göç alan şehirler tek başlarına çözemeyecekleri sorunlarla karşı karşıya." dedi.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Uyum Bakanı Guntram Schneider ise Bulgaristan ve Romanya'dan gelenlerin yüzde 50'sinin vasıflı eleman olduğunu, ancak diğer yarısının bu özelliklere sahip olmadığını, hatta aralarında okuryazar olmayanların da bulunduğunu kaydetti. Schneider, bu göçmenlerin Köln, Dortmund ve Hamm gibi şehirlerde yoğunlaştığını ve bu şehirler için yılda 15 milyon Euro'lukek masrafa yol açtığını ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.