Ab Mentollü Sigaraları Yasaklıyor

Ab Mentollü Sigaraları Yasaklıyor

Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu sigara ile ilgili düzenlemelerin sertleştirilmesini oy çokluğu ile kabul etti.

Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu sigara ile ilgili düzenlemelerin sertleştirilmesini oy çokluğu ile kabul etti. Parlamentonun kararına göre gelecekte AB ülkelerinde sigara paketlerinin yüzde 65’inde sigara içmenin zararlarını göstermek ve gençleri sigaradan soğutmak için daha etkileyici fotoğraflar kullanılacak. Bu fotoğrafların yanında da ‘sigara içmek öldürür’ gibi ifadeler yer alacak.

Parlamento ayrıca mentollü sigaraların yasaklanmasını kararlaştırdı. Ancak bu yasak için beş yıllık bir geçiş süresi öngörülüyor. İnce sigaralar ise yasaklanmadı. Ayrıca e-sigaralarda da üreticilerin sigaranın içindeki maddeler ile ilgili daha detaylı bilgi vermesi sağlanacak. Yeni düzenlemenin 2016’dan sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor. Buna göre AB’nin her üye ülkeye düzenlemeyi ulusal mevzuatına alması için iki sene zaman tanınmış olacak.

E-SİGARALR SANILDIĞI KADAR ZARARSIZ DEĞİL

Öte yandan Alman Kanser Araştırmaları Merkezi’nden Martina Potschke-Langer ise e- sigaraların tamamen zararsız olmadığı konusunda uyardı. Potschke-Langer, “Normal sigaralardaki kadar olmasa da e-sigaralarda da kanserojen maddeler oluşuyor. E-sigaraların uzun vadeli sonuçları konusundaki bilgiler ise henüz yetersiz.” dedi.

E-sigaralarda nikotin içeren sıvı maddesi ısıtılıyor ve buharı içeri çekiliyor. Günümüzde Almanya’da her dört vatandaştan biri sigara kullanıyor. AB’de ise her üç vatandaştan biri sigara içiyor. Ancak sigara tüketimine karşı alınan tedbirler ilk sonuçlarını göstermeye başladı. Sigaraya başlayan gençlerin sayısında gerileme yaşandığı belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.