Ab İle Müzakerelerde 3 Yıl Sonra Bir Fasıl Açıldı

Ab İle Müzakerelerde 3 Yıl Sonra Bir Fasıl Açıldı

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik müzakerelerinde 3 yıl sonra bir fasıl açıldı.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne tam üyelik müzakerelerinde 3 yıl sonra bir fasıl açıldı.
AB Genel İşler Konseyi’nin aldığı karar uyarınca, Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu başlıklı 22. fasıl, Brüksel’de düzenlenen bakanlar düzeyinde Hükümetlerarası Konferansla (HAK) açıldı.

Konferansa Türk tarafından AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz katıldı. AB tarafından ise Dönem Başkanı Litvanya’nın Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Olli Rehn katıldı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yaklaşık üç yıllık bir aradan sonra 22. Faslın açılması müzakere sürecimizin canlandırılması bakımından önemli bir ilk adımdır. Bununla birlikte, ülkemizin katılım müzakerelerinde ilerleme kaydedilmesini teminen siyasi saiklerle engellenen Fasıllar üzerindeki blokajların da bir an evvel kaldırılarak diğer tüm Fasılların açılması başlıca beklentimizdir. Türkiye, AB üyeliği yolundaki çalışmalarına kararlılıkla devam edecektir.” denildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.