AA  95 yaşında

AA 95 yaşında

Vali Muammer Erol, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 95. yıl dönümünü kutladı.

Erol, mesajında, AA'nın dünyadan ve Türkiye'den haberleri doğru ve tarafsızlık ilkesiyle kamuoyuna ulaştıran, haberciliğin örnek ve öncü kuruluşlarından olduğunu belirtti.

AA'nın büyük Türk milletinin var olma mücadelesini bütün dünyaya hızlı ve doğru bir şekilde duyurabilmesi amacıyla Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla kurulduğunu anımsatan Erol, şunları kaydetti:

"Bu güzide kuruluşumuzun 95. kuruluş yıl dönümünü içtenlikle kutluyorum. Dünden bugüne Türkiye'nin sesini tüm dünyaya duyurmaya devam eden, gerek Türkiye'de gerekse dünyada yaşanan önemli gelişmeleri objektif habercilik anlayışından ödün vermeden kamuoyu ile paylaşan Anadolu Ajansı'nın, ilkeli yaklaşımıyla bugün ve gelecekte de ülkemizin ve basınımızın gelişmesi için güzel işlere imza atacağına samimiyetle inanıyorum. Tüm görevli arkadaşlara çalışmalarında başarılar diliyorum."

"AA ÜSTLENDİĞİ SORUMLULUĞU BAŞARIYLA YERİNE GETİRMEKTEDİR"

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ise AA'nın Kurtuluş Savaşı döneminde kurularak, milli mücadelenin dünyaya duyurulması ve başarıya ulaşmasındaki etkisiyle Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

AA'nın bugün belirlediği vizyon çerçevesinde 2023 yılında dünyanın en büyük 5 ajansı olma yolunda hızla ilerlediğini aktaran Öztürk, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Etkin ve güvenilir bir haber kaynağı konumuyla farklı dillerde yaptığı yayınlarla ülkemizin, bölgesinde merkez ülke olma misyonuna büyük katkı sağlayan Anadolu Ajansı, üstlendiği sorumluluğu başarıyla yerine getirmektedir. Tecrübeli kadrosu, hızlı ve güvenilir haber akışıyla Türk basınının güvenilir haber kaynağı olan Anadolu Ajansı'nın 95. kuruluş yıl dönümünü en içten duygularımla kutlar, tüm çalışanlarına başarılar dilerim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.