A Millilerin tek hedefi son dörde kalmak

A Millilerin tek hedefi son dörde kalmak

(A) Milli Erkek Basketbol Takımı antrenörlerinden Orhun Ene, Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda ilk hedeflerinin son dört takım arasında yer almak olduğunu söyledi.

Ene, yaptığı açıklamada, Türkiye'de organize edilen şampiyonada ilk dörde girmenin çok önemli olduğunu belirterek, ''İlk hedefimiz bu olacak. Bunun için grup maçlarını iyi oynamamız lazım. Grupta ilk iki sırada yer aldıktan sonra son dört takım arasında olmak istiyoruz. Ardından madalya için oynayacağız'' dedi.
Dünya Şampiyonası gibi bir organizasyonun 40 yılda bir Türkiye'ye gelebileceğine dikkati çeken başarılı antrenör, ''Ülkemizdeki Dünya Şampiyonası basketbol ve seyirci anlamında katkı sağlayacaktır. Avrupa Şampiyonası'nda aldığımız madalyanın tadını çıkaramamıştık. Dünya Şampiyonası'nda aynı başarıyı sağlarsak Türk basketboluna dönüşü mutlaka iyi olacaktır. Şu anda bile salonların yapılması, biletlerin tükenmesi çok önemli sonuçlar getirdi. Bunu sonuçla süslersek müthiş bir katkı olacaktır'' diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.