95 Yaşındaki Fatma Nine Fındık Toplamada Gençlerle Yarışıyor

95 Yaşındaki Fatma Nine Fındık Toplamada Gençlerle Yarışıyor

Samsun'un Çarşamba ilçesinin Porsuk köyünde yaşayan, 1919 doğumlu Fatma Aksoy, tarlada fındık toplayarak gençlere taş çıkartıyor.95 yaşındaki Fatma nine, günün belli saatlerinde evden tarlaya giderek fındık toplayan çocuklarına ve torunlarına...

Samsun'un Çarşamba ilçesinin Porsuk köyünde yaşayan, 1919 doğumlu Fatma Aksoy, tarlada fındık toplayarak gençlere taş çıkartıyor.

95 yaşındaki Fatma nine, günün belli saatlerinde evden tarlaya giderek fındık toplayan çocuklarına ve torunlarına yardım ederek ter döküyor. "Büyüklerimiz Ordu'nun Fatsa ilçesinden Çarşamba'nın Porsuk köyüne göç etmişler. 5’i erkek, 4’ü kız 11 çocuk sahibiyim. 130 tanede torunum var." diyen Fatma nine, 3 çocuğunu ve evlendiği iki eşini de kaybetmiş.

Yirmi bir yaşındaki torunu Tuğba Ümran Aksoy, babaannelerini çok sevdiklerini ifade ederek, “Babaannem şükürler olsun sağlıklı, elbette yaşının verdiği bir takın sorunlar oluyor ama belli saatlerde bize gelip yardım ediyor. Babaannemin yaşıtlarına göre daha sağlıklı kalmasının sebebi ise sağlıklı beslenmesi ve hayatı güzel yaşamasına bağlıyoruz. Kafaya bir şey de takmıyor. Çok dert etmiyor ” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.