94 Hanenin Yaşadığı Sarıçiçek Yaylası'na Yıllardır Elektrik Verilmiyor

94 Hanenin Yaşadığı Sarıçiçek Yaylası'na Yıllardır Elektrik Verilmiyor

Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Boruk köylülerinin kullandığı 94 Haneli Sarıçiçek Yaylasına yıllardır elektrik verilmiyor. Yaz aylarında yapmış oldukları yayla şenlikleriyle adını duyuran köylülerin, hayvancılık faaliyetleri...

Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Boruk köylülerinin kullandığı 94 Haneli Sarıçiçek Yaylasına yıllardır elektrik verilmiyor. Yaz aylarında yapmış oldukları yayla şenlikleriyle adını duyuran köylülerin, hayvancılık faaliyetleri yaparak geçimlerini sağladıkları yaylaya elektrik verilmediği için, üretilen ürünler muhafaza edilemeyip ekonomiye kazandırılamıyor.

    Konuyla alakalı konuşan Boruk Köyü Muhtarı Ali Bilgin, "Bahsi geçen yaylamız 1317 yılından beri köylülerimiz tarafından hayvancılık faaliyetleri yapmak için kullanılıyor. Buranın köyümüze ait olduğuna dair Osmanlı döneminden kalma elimizde tapumuz var. Yayla sakinleri elimizde böyle bir tapu olmasına rağmen 2 yıldır cezalarla boğuşuyor. Devlet çeşitli bahanelerle köylülerimize yıllardır burada kurulu olan yayla evlerimizle alakalı 500 ila 1500 TL arasında değişik bahaneler adı altında cezalar keserek adeta bizi buradan çıkmaya zorluyor. Zaten köylümüz zor şartlarda yaşamını idare ettiriyor. Biz zaten devlete hali hazırda burayı zorunlu ihale usulü her yıl anlaşma yaptığımız için çayır otlatma parasını da, gübre parasını da ödüyoruz. Bu verilen haksız cezaların son bulmasını istiyoruz." diye konuştu.

    Yaylada 94 hane olmasına ve her yıl başvuru yapmalarına rağmen, yaylaya elektrik verilmediğini söyleyen Bilgin, "Burada otlattığımız 600 büyük baş hayvanımız var, bunlardan ürettiğimiz ürünleri elektrik olmadığı için muhafaza edemiyoruz, ürünlerimizi ekonomiye kazandıramıyor ve ürün çeşitliliğini arttıramıyoruz." diye konuştu.

    

    Tek geçim kaynaklarının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Bilgin, "Bu devirde elektrik olmayınca hayat adeta duruyor, köylülerimiz geceleri mum ve lüküs ışığıyla evlerinde aydınlanıyor, devletimizin yaylamıza elektrik bağlayarak bu ilkelliğe artık son vermesini bekliyoruz." diyerek yaylalarına elektrik bağlanmasını istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.