90 Yaşındaki Bangladeşli Eski Parti Lideri Savaş Suçundan Hüküm Yedi

90 Yaşındaki Bangladeşli Eski Parti Lideri Savaş Suçundan Hüküm Yedi

Bangladeş Uluslararası Suçlar Mahkemesi, Cemaat-i İslami partisinin eski Başkanı Ghulam Azam’ın 1971’de Pakistan’a karşı verilen bağımsızlık savaşı sırasında savaş suçu işlediği kararına vardı.

Bangladeş Uluslararası Suçlar Mahkemesi, Cemaat-i İslami partisinin eski Başkanı Ghulam Azam’ın 1971’de Pakistan’a karşı verilen bağımsızlık savaşı sırasında savaş suçu işlediği kararına vardı. Polis ile destekçileri arasında ülke genelinde şiddete sebebiyet verme suçundan da yargılanan Ghulam Azam, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Üç yargıçtan oluşan özel yetkili mahkeme bugün Bangladeş’in başkenti Dakka’da Ghulam Azam ile ilgili kararını açıkladı. Mahkeme, Azam’ın komplo, teşvik, planlama, yardakçılık ve ölümleri engellememe gibi başlıklardan oluşan 61 suçun hepsini işlediği kanısına vardı.

Azam’ın destekçileri eski liderin serbest kalması gerektiğini söylerken, muhalifleri idam edilmesi gerektiğini savunuyor.

2000 yılına kadar partisine liderlik yapan ve şu an partinin ruhani lideri olarak kabul edilen Azam’ın, o yıllarda Bangladeş’in Pakistan’dan ayrılıp bağımsızlığını ilan etmesine karşı çıktığı ve Orta Doğu'da Pakistan lehine yardım topladığı biliniyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.