82. İef Sona Erdi, Gelecek Yılın Hazırlıkları Şimdiden Başladı

82. İef Sona Erdi, Gelecek Yılın Hazırlıkları Şimdiden Başladı

82. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) sona erdi. 66 ülke ve 34 ilden 839’u yerli ve 286’sı yabancı bin 125 firmanın katıldığı fuar, bu sene de kapılarını kapattı.

82. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) sona erdi. 66 ülke ve 34 ilden 839’u yerli ve 286’sı yabancı bin 125 firmanın katıldığı fuar, bu sene de kapılarını kapattı. Partner ülkenin Sri Lanka, onur konuğu ilin Sinop, temanın "Sağlık" olduğu 82. İEF, 29 Ağustos–8 Eylül 2013 tarihleri arasında devam etti.

Fuarı değerlendiren İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, daha iyi ve daha güzel fuarlara ulaşabilmek adına arayışları sürdüreceklerini söyledi. İZFAŞ olarak 83. İEF'nin hazırlıklarına hemen başlayacaklarını kaydeden Örs, her türlü yapıcı eleştiri, görüş, öneri ve projeye açık olduklarını vurguladı. İzmirlilerin ve Egelilerin fuarı sahiplenmesinden memnuniyet duyduklarını, gelecek fuarların ortak akılla ve konuyla ilgili her çevrenin sürece aktif katılımıyla hazırlanmasının daha faydalı ve anlamlı olacağını dile getirdi. 82 yıllık gelenek olan fuarın İzmir’in ortak geçmişi ve değeri olduğunu vurgulayan Genel müdür Örs, başta İzmirliler ve Egeliler olmak üzere sahip çıkan herkese teşekkür ederek, gelecek yılki fuar için şimdiden çağrıda bulundu.

'PARTNER OLMA TALEPLERİ ARTTI'

Önceki yıllardan farklı olarak, sadece uluslararası katılım holü yabancı firmalardan gelen talep doğrultusunda 29 Ağustos–2 Eylül arasında açık kaldı. Yabancı katılımcılarla yapılan görüşmelerde, fuardan memnun oldukları bilgisi alındı. Özellikle uluslararası bölümün süresinin beş güne inmesi sebebiyle güzel bağlantılar yapıldığı belirtirken önümüzdeki sene için partner talepleri de arttı. Fuar süresince 34 ülkenin ticari delegasyonu İzmir’e geldi, hem fuarda hem de Swissotel’de ikili görüşmeler yaptılar. Delegasyon programı kapsamında İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ve Efes Meryem Ana’ya gezi düzenlendi. Bu sene bir başbakan yardımcısı, dokuz bakan, üç bakan yardımcısı ve 25 üst düzey yönetici olmak üzere yaklaşık 120 ülke temsilcisi fuarın açılışına katıldı. Ayrıca EXPO komitesi tarafından davet edilen Çek Cumhuriyeti, Komorlar, Senegal, Sırbistan ve Gine Bissau'dan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) delegeleri de 82. İEF'yi ziyaret ederek görüşmeler yaptı. Fuar için İzmir’e gelen ticari heyetler, iş dünyası dernekleri ve çeşitli firmalarla görüşmelerde bulundu ve anlaşmalar imzaladı. Fuar süresince Polonya ve Ukrayna ülke iş günü etkinlikleri de düzenlendi.

İEF RENKLİ ETKİNLİKLERİYLE GÖZ DOLDURDU

82. İEF, 11 gün süreyle düzenlenen etkinliklerle ticaretin yanında kültür, sanat ve eğlencenin de buluşma noktası oldu. Etkinlikler, 29 başlık altında düzenlendi. Fuar 81 dans gösterimi (flashmob), 36 söyleşi, 25 film gösterimi, 22 konser, 12 mahalli mutfak etkinliği, 10 sağlık aktivitesi, 9 müzik dinletisi, 7 tiyatro gösterimi, 7 sergi, 6 mahalli halk oyunu performansı, 3 açılış kokteyli, 2 ülke sunumu ve yarışmalar, eğitimler, sosyal projeler, geleceğe yatırım projeleri, atölye çalışmaları, binicilik ve imza günü gibi birçok faaliyete evsahipliği yapıldı. Ayrıca şarkıcı, yazar, gazeteci, oyuncu, yönetmen, doktor, müzik grubu, tiyatrocu, televizyon yapımcısı gibi konusunda uzman 78 misafir de etkinlikler kapsamında ağırlandı.

ÖZEL BÖLÜMLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

İEF'de bu yıl ilk kez Karadeniz Sokağı oluşturuldu. Karadeniz Federasyonları Konfederasyonu (KADEKON) işbirliğiyle düzenlenen sokak, toplam 5 bin metrekare alanda kuruldu. Fuarda ayrıca "Sağlık" teması, her yönüyle ele alındı. Bu çerçevede sağlık aktiviteleri, uzman doktorların misafir olduğu sohbetler, sergiler, söyleşi, film ve belgesel film gösterimi gibi etkinlikler düzenlendi. Ayrıca sağlık sektörüne özel bir alan oluşturuldu. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 No’lu Hol'de ayrılan bu özel alanda devlet hastaneleri, özel hastaneler, sağlık kurumları, sağlık merkezleri, sağlık ekipmanları firmaları, sağlık dernekleri gibi kurum ve kuruluşlar yer aldı. Bu yıl ikinci kez fuar süresince bütün ziyaretçilerin gezebileceği motosiklet, bisiklet ve aksesuarlarının sergilendiği özel bir hol de oluşturuldu. Özel bölüm, motosiklet ve bisiklet meraklılarını buluşturdu. 50’den fazla firmanın katıldığı özel bölümde motosiklet, elektrikli bisiklet, bisiklet ve ATV'lerin en yeni modelleri sergilendi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.