81 yaşındaki babanın dramı

81 yaşındaki babanın dramı

Karaman'da 81 yaşındaki bir baba kendi bakıma muhtaç olduğu halde, psikolojik sorunları olan kızına ve eşine bakmaya çalışıyor.

 
Ali Özgür yaptığı açıklamada, 59 yaşında olan kızı Hatice Özgür'ün 1970 yılında bir gençle severek evlendiğini fakat bir süre sonra ayrıldıklarını söyledi. 
Baba Özgür, kızının belli bir süre bankada çalışmaya devam ettiğini, ayrıldığını eşini çok sevdiği için bir başkasıyla da evlenmediğini belirterek, ''Zamanla psikolojik sorunlar yaşamaya başladı, malulen emekli oldu. İstanbul'da, Adana'da, Ankara'da hastanelerde tedavi ettirmek için çok uğraştım. Yıllar geçtikçe sorunları çoğaldı. Kendini bilmez hale geldi'' dedi. 
Kızının 15 yıldır bu durumda olduğunu ifade eden Özgür şunları kaydetti: 
''Onun bu durumuna üzülen eşim de rahatsızlandı. Şimdi Karaman 82. Yıl Devlet Hastanesinde psikolojik tedavi görüyor. Kızım sık sık evden ayrılıyor. Bazen 5-6 gün eve gelmediği oluyor. Ben yaşlıyım, takip edemiyorum, sokaklar tehlikeli... Geçmişte onun bu durumundan yararlanmak isteyen kötü niyetli kişiler oldu. Üstünü başını değiştiremiyorum. Çamaşırlarını yıkayamıyorum. Banyo yaptıramıyorum. Kızdım mı bana saldırıyor. Mecburen kapıyı üstünden kilitliyorum.'' 
Kızının devlet tarafından bakımının yapılmasını isteyen Özgür, ''Bu evlat, atılmaz satılmaz. Elbette gücümün yettiği kadar bakacağım. Bir yere gitmemesi için onu zincirle mi bağlayayım. Ne yapacağımı bilemiyorum. Yetkililer benim bu derdime bir çare bulsunlar'' dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.