8 yılda 115 bin 856 aileye dost elini uzattı

8 yılda 115 bin 856 aileye dost elini uzattı

Konya'da 2001 yılında kurulan Dost Eli Derneği, aradan geçen 8 yılda 115 bin 856 aileye yardım elini uzattı.


İhtiyaç sahibi, kimsesiz, sokakta kalmış insanlara yardım etmek amacıyla 2001 yılında kurulan Dost Eli Derneği, 9 ülkede faaliyetlerini sürdürüyor. 
Dost Eli Derneği Müdürü Namık Güler yaptığı açıklamada, dernek olarak kuruldukları günden bu yana ''yeryüzünde ihtiyaç sahibi bir tek insan kalmasın'' parolasıyla hareket ettiklerini belirtti. 
Konya'da faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Güler, yurt dışında az gelişmiş veya savaş, doğal afet gibi nedenlerle açlık sıkıntısı çeken Nijer, Filistin, Bangladeş, Pakistan, Azerbaycan, Gürcistan, Burkina Faso, Moğolistan gibi ülkelere de yardım ulaştırdıklarını bildirdi. 
Güler, yardımların süreğen olduğunu Ramazan ayı dolayısıyla yardımlarda bir artış veya azalmanın söz konusu olmadığını, sadece ramazan ayında şehrin değişik noktalarında kurdukları stantlarla tanıtım faaliyetlerine ağırlık verdiklerini söyledi. 
Yardım yaparken müracaat şartı aradıklarını ve kaymakamlıktan belge istediklerini anlatan Güler, şu ana kadar 8 bin 264 aileye sürekli olarak yardım ulaştırdıklarını ifade etti. 
İhtiyaç sahibi ailelerin dernek bünyesinde faaliyet gösteren gıda bankası ve giyim mağazasından ihtiyaçlarının karşılandığını dile getiren Güler, şunları kaydetti: 
''Konya'da 2001 yılında kurulan derneğimiz aradan geçen 8 yılda 115 bin 856 aileye yardım elini uzattı. Şu anda 8 bin 264 aileye yardımlarımız devam ediyor. Her altı ayda bir, yardımda bulunduğumuz ihtiyaç sahiplerinin son durumları kontrol edilerek veri tabanımız güncellenmektedir. Yapılan bu güncelleme ile ailenin son durumu ölçülmekte, değerlendirilmeye tabi tutulmaktadır. Gerek görüldüğü takdirde yardım aksamadan devam etmekte, durumu iyileşmiş ise yardım kendisine bilgi verilerek kesilmekte ve yerine başka bir ihtiyaç sahibi aile alınmaktadır. Yardımların ulaşmasını sağlayan Konyalı hayırsever vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz.'' 
HASTA YAKINLARI VE REFAKATÇİLER İÇİN KONUK EVİ HİZMETE GİRDİ
Güler, gıda ve giysi yardımı dışında kent merkezindeki Numune Hastanesi yakınlarında, hasta yakınları ve refakatçileri için kurdukları 40 yataklı konuk evinin de bu hafta başında hizmete girdiğini söyledi. 
İhtiyaç sahibi ailelerin ücretsiz olarak kalabileceği konuk evinin son derece modern olduğunu ifade eden Güler, ''40 yatak kapasiteli konuk evinde, maddi durumu kötü ve kalacak yeri olmayan hasta refakatçilerini ağırlayacağız. Konuk evinde kalan hasta yakınlarına Ramazan ayı süresince iftar ve sahurda 2 öğün yemek verilecek. Konuk evinin bir bölümünü de derneğin faaliyetleri için kullanıyoruz'' diye konuştu. 
''HOŞ GELDİN BEBEK'' PROJESİ
Güler, Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi ile iş birliği içinde yürüttükleri ''Hoş geldin bebek'' projesiyle de doğum yapan yoksul annelere, bebeklerine acil yardımları içeren paketler dağıttıklarını kaydetti. 
Hastane yetkilileri tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi anne ve bebeğine dernek görevlileri tarafından teslim edilen yardım paketinde pijama, çocuk bezi, bebe takımı, çocuk elbiseleri, ana kucağı, çocuk maması gibi malzemelerin bulunduğunu anlatan Güler, bugüne kadar bin 860 bebeğin ve annesinin ihtiyacının karşıladıklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.