8 Mart’ta Kadınların El Emeği Ürünleri Görücüye Çıktı

8 Mart’ta Kadınların El Emeği Ürünleri Görücüye Çıktı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kadınlar ile birlikte kutlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, geliri dezavantajlı grupta yer alan kadınlara aktarılacak Keçiören Kadınlar Platformu El Emeği Rölyef...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kadınlar ile birlikte kutlayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, geliri dezavantajlı grupta yer alan kadınlara aktarılacak Keçiören Kadınlar Platformu El Emeği Rölyef ve İpek Koza Sergisi’nin açılışını yaptı.

Kaymakamlık binası konferans salonunda gerçekleştirilen açılış programına Başkan Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve eşi Burcu Dirim, Keçiören Müftüsü Dr.İhsan İlhan ve Keçiören Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Dinçer de katıldı. 8 Mart nedeniyle böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getiren Kaymakam Dirim, “Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların sorunlarını topluma aktarıp toplumsal bilinci artırmalıyız. İnşallah kısa sürede kadınlarımız ile ilgili sorunların biteceğine inanıyorum. Bugünkü sergimiz kadınlarımızın el emeğinin sonucudur. Hayırlı olsun” dedi. Daha sonra protokol heyeti kurdele keserek serginin açılışını yaptı.

Keçiören Kadınlar Plaftormu’nun rölyef ve ipek koza atölyelerinde kadınların ürettiği el emeği eserlerin yer aldığı sergiyi gezen Başkan Ak, platforma destek olmak amacıyla Allah’ın 99 isminin işlendiği ipek koza bir tablo satın aldı. Sergiden satılan ürünlerden elde edilen gelir dezavantajlı grupta yer alan kadınlar arasında eşit paylaştırılacak.

Hatice Ak ve Burcu Dirim’in himayelerinde oluşturulan Keçiören Kadınlar Platformu, toplumda dezavantajlı koşullara sahip kadınlara yönelik çeşitli kurs ve eğitim seminerleri düzenliyor. Platform bünyesinde kurulan el emeği atölyelerinin yanı sıra, düzenlenen çeşitli sosyal faaliyetler ve koruyucu önleyici eğitim çalışmaları ile kadınlara destek veriyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.