72 Yıldır Berberlik Ve Plastik Çanta Yaparak Geçimini Sağlıyor

72 Yıldır Berberlik Ve Plastik Çanta Yaparak Geçimini Sağlıyor

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde 86 yaşındaki Mustafa Gürsoy, 72 yıldır berberlik ve plastik çanta yaparak geçimini sağlıyor. Berberliğin yanı sıra plastik çanta yaparak çocuklarının eğitimlerini tamamlayan Gürsoy, 14 yaşında çırak...

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde 86 yaşındaki Mustafa Gürsoy, 72 yıldır berberlik ve plastik çanta yaparak geçimini sağlıyor. Berberliğin yanı sıra plastik çanta yaparak çocuklarının eğitimlerini tamamlayan Gürsoy, 14 yaşında çırak olarak başladığı mesleğine halen devam ediyor.

Dedikodudan uzak durarak çalışmayı çok sevdiğini, 86 yaşında olmasına rağmen işini severek zevk ile yaptığını söyleyen Gürsoy, hiçbir zaman mesleğini yapmaktan bıkmadığını söyledi. Sağlık durumunun çok iyi olduğunu ifade eden Gürsoy, "Ezan vakti geldiğinde dükkânımı kapatır, camiye gider namazımı kılar gelir, dükkânımı açarım. Sağlıklı olmayı mesleğimi severek çalışmaya borçluyum." dedi.

Hayat arkadaşını 1986’da kaybettiğini, ertesi gün emekli olduğunu söyleyen Mustafa Gürsoy, "Eşimden çok razı idim, Allah razı olsun, mekânı Cennet olsun dedi. 86 yaşında olmama rağmen dikişimi diker, çamaşırımı yıkar, yemeğimi yapabilirim, fakat oğlumla beraber kalıyorum, sağ olsunlar oğlumla gelinim her işimi yapıyorlar. Allah onlardan razı olsun." diye ifade etti.

Gürsoy'a; mesleğini uzun yıllar başarılı, dürüst, güvenilir, iş ahlakına sahip bir esnaf olarak icra etmiş olması dolayısıyla 23-28 Eylül 2013’te Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından Ahilik Haftası plaketi verilmiş.

Gençlere tavsiye gibi nasihatlerde bulunan Mustafa Gürsoy, şöyle devam etti: "Eğitimin yanı sıra bir sanat veya meslek öğrensinler. Son zamanlarda haberlerde gençlerin uyuşturucu ve alkol kullanımında aşırı derecede artış var. Gençler kendilerini, severek yapabilecekleri bir mesleğe versinler ve o mesleği en iyi şekilde yapabilmek için çalışsınlar. Öğretmenin ve öğrenmenin yaşı yok." Mustafa Gürsoy, üç çocuğu olduğunu, oğlunun öğretmen kızlarının ise sağlıkçı olduğunu söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.